Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νινέττα Δυοβουνιώτου
Κλινικός Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια Ομάδας, Ζεύγους και Οικογένειας. Maîtrise Psychologie Pathologique, Université de Nice Sophia Antipolis (Γαλλία) DESS Psychologie Clinique et Psychopathologique, Université de Nice Sophia Antipolis (Γαλλία). Ελληνική Εταιρεία Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας : Εκπαίδευση στην ομαδική ανάλυση, στην ψυχοθεραπεία ζεύγους και οικογένειας. Πτυχίο Γαλλικής Φιλολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πτυχίο Νομικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Είμαι μέλος της American Psychological Association, της Group Analytic Society (London) και της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Η ομάδα απευθύνεται σε όσους είναι πρόθυμοι να αυτοαποκαλυφθούν, να ανακαλύψουν κρυμμένα κομμάτια του αληθινού τους εαυτού, να διερευνήσουν τη στάση τους στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, να προσφέρουν αλλά και να δεχθούν ανατροφοδότηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στην ομάδα διερευνώνται οι σχέσεις στο «εδώ και τώρα»: α) ανάμεσα στα μέλη της ομάδας, β) ανάμεσα στα μέλη και την ψυχολόγο γ) ανάμεσα στα μέλη και την ομάδα ως σύνολο.
Στην ομάδα τα μέλη καλούνται να λειτουργήσουν όσο πιο αυθόρμητα μπορούν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, θετικά και αρνητικά , σύμφωνα με τους προσωπικούς τους ρυθμούς.
Δεν υπάρχει προκαθορισμένη ατζέντα θεμάτων προς συζήτηση. Τα μέλη φέρνουν στην ομάδα θέματα της καθημερινής τους ζωής , χωρίς να αποκλείεται και η συζήτηση κάποιων σημαντικών γεγονότων του παρελθόντος.
Εξάλλου η επεξεργασία του παρόντος βοηθά το υποκείμενο να αντιμετωπίσει το παρελθόν του από άλλη οπτική γωνία.

Στην ομάδα τα μέλη μαθαίνουν:
• Πώς να ακούν, να παρατηρούν, να κατανοούν καλύτερα το συνομιλητή τους, συνεπώς να επικοινωνούν με τρόπο που οδηγεί σε πιο αρμονικές σχέσεις.
• Να κατανοούν τους παράγοντες εκείνους, που εμποδίζουν την εξέλιξή τους και να αναπτύσσουν καινούργιους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων τους.
• Πώς μπορούν να δώσουν ή να πάρουν βοήθεια, αλλά και τι δεν μπορούν να περιμένουν από τους άλλους.
• Ότι δεν είναι μόνα, αφού υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι, που σκέπτονται με τον ίδιο τρόπο ή αντιμετωπίζουν παρεμφερή προβλήματα.

H Δομή της ομάδας:
Ενήλικες όλων των ηλικιών είναι ευπρόσδεκτοι. Ο αριθμός των μελών της ομάδας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 12 , ούτε να υπολείπεται των 4. Η ομάδα χρειάζεται να είναι ταυτόχρονα: αρκετά μεγάλη ώστε να αναπτυχθεί η δυναμική της, αλλά και αρκετά μικρή, προκειμένου όλα τα μέλη να έχουν το χρόνο να εκφραστούν.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Μια φορά την εβδομάδα, α) κάθε Τρίτη 19:00-20:30, ή β) κάθε Τετάρτη, 18:00-19:30.
- Κόστος συμμετοχής 150 ευρώ/το μήνα
- Ειδικές τιμές: 100 ευρώ/μήνα για φοιτητές με φοιτητική ταυτότητα 50 ευρώ/μήνα για ανέργους με κάρτα ανεργίας
- Θα προηγηθεί δωρεάν κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας μίας ώρας με κάθε υποψήφιο μέλος.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.