Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ & ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ «ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Ιδιωτικής Εκπαίδευσης- Συγγραφέας παιδικών βιβλίων)

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθυνόμαστε σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Θεατρολόγους, Μουσικούς, Εικαστικούς.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα σημερινά παιδιά, εξοικειωμένα με τη διάδραση στα περισσότερα παιχνίδια που παίζουν, δεν αρκούνται στην παθητική παρακολούθηση μιας θεατρικής πράξης. Με τις τεχνικές του διαδραστικού θεάτρου μπαίνουν τα ίδια στη δράση, επηρεάζουν την εξέλιξη της ιστορίας ενώ παράλληλα εξοικειώνονται με τα κείμενα, τα βιβλία, το θεατρικό λόγο. Το θέατρο κι η λογοτεχνία έτσι γίνονται προσιτά κι αποκτούν άλλο ενδιαφέρον αφού μοιάζουν με παιχνίδι.
Στην Ημερίδα μετά τη σύντομη θεωρητική κατάρτιση θα ακολουθήσει Πρακτική εφαρμογή, με άξονες τα Παιχνιδοπαραμύθια που δημοσιεύονται στο περιοδικό Σύγχρονο Νηπιαγωγείο, κείμενα από βιβλία και ειδικότερα από το παραμύθι "Το Γιατί των παιδιών" (Εκδόσεις Πατάκη).
Η Ημερίδα θα ολοκληρωθεί με αυτοσχέδια παράσταση διαδραστικού θεάτρου από τις/τους εκπαιδευτικούς που την παρακολούθησαν Θα δοθούν Σημειώσεις

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Ειδικές Τιμές για Φοιτητές

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.