Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - «ΣΧΟΛΗ» ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ & ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Σχολείο Παιχνιδιού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Μαντώ Κουρετζή (Υπεύθυνη εργαστηρίου και βασική εμψυχώτρια), Στέλιος Βγαγκές, Παναγιώτης Κυρίτσης, Έρρικα Μακρή.

Σε ποιους απευθύνεται

Βιωματικό εργαστήρι-«σχολή» πολλαπλών τεχνικών στο «πεδίο» της τέχνης, της παιδαγωγικής, της διδακτικής και της επικοινωνίας που στόχο έχει τη διαμόρφωση του Εμψυχωτή Θεατρικού παιχνιδιού και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων, ηθοποιούς, θεατρολόγους, σπουδαστές θεατρικών σχολών, ψυχολόγους, ειδικούς ανθρωπιστικών και επικοινωνιακών επαγγελμάτων και σε όλους όσους αναζητούν ουσιαστικούς κώδικες επικοινωνίας και ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση και μάθηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» το Θεατρικό Παιχνίδι και η Παιδαγωγική Θεάτρου, βασικοί άξονες σε όλες τις σύγχρονες διδακτικές μεθοδολογίες, εφαρμόζονται και προσεγγίζονται με μοναδικό τρόπο. Οι σπουδαστές πειραματίζονται σε όλα τα καλλιτεχνικά πεδία -που το Θέατρο εμπεριέχει- και παράλληλα δοκιμάζονται με παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων συμμετέχοντας σε ειδικά προγράμματα (projects)- ως ασκούμενοι Θεατροπαιδαγωγοί-, που οργανώνουν μαζί με τους καθηγητές-εμψυχωτές αλλά και με τους ειδικούς συνεργάτες του Σχολείου Παιχνιδιού.
Στο «Σχολείο Παιχνιδιού» η μέθοδος του Θεατρικού παιχνιδιού διαρκώς εξελίσσεται και ερευνά νέους αισθητικούς, παιδαγωγικούς και διδακτικούς δρόμους.
Το εργαστήρι-«σχολή» προσφέρει στους αποφοίτους (των τριών κύκλων) ένα ακόμη επαγγελματικό εφόδιο, αποτελεί όμως και μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διαδρομή προσωπικής εξέλιξης και αυτοβελτίωσης…

Κύκλοι Εκπαίδευσης
Α’ Κύκλος Ευαισθητοποίηση, Β’ Κύκλος Κατάρτιση, Γ’ Κύκλος Ειδίκευση.

Κάθε κύκλος, εκτός από τις εβδομαδιαίες συναντήσεις, περιλαμβάνει στο περιεχόμενο σπουδών:
Α. Τρίωρη συνδιδασκαλία (όλων των ομάδων) μία Παρασκευή κάθε μήνα.
Β. 1-2 ειδικά θεματικά σεμινάρια υποχρεωτικής παρακολούθησης (σχετικά με ζητήματα τεχνών, παιδαγωγικής, κ.λ.π.),
Γ. Πρακτικές εφαρμογές με ομάδες παιδιών-εφήβων
Δ. Συμμετοχή σε Σκηνικές δράσεις ανοικτές σε κοινό καθώς και
Ε. Δύο εκπαιδευτικές εκδρομές α. Χειμερινή (προαιρετική) και β. Καλοκαιρινή (υποχρεωτική) έντονων βιωματικών δράσεων σε φυσικό περιβάλλον.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.