Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ασθένεια & υγεία: η αρρώστια ως καταφύγιο του ανθρώπου

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Ψυχοθεραπείας Ατόμου & Οικογένειας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγος, MSc Εργασιακή υγεία, Ειδίκευση στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες και φοιτητές από το χώρο των κοινωνικών, ανθρωπιστικών και παιδαγωγικών επιστημών, αλλά και από το χώρο των επιστημών υγείας. Έχει ως στόχο την επιμόρφωση, την ευαισθητοποίηση και τη διεύρυνση των γνώσεων σε θέματα που αφορούν την αρρώστια και την υγεία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η υγεία & η ασθένεια εντάσσονται σε ένα ευρύ πλαίσιο, όπου η υγεία διαχωρίζεται από την “απουσία συμπτωμάτων ή ασθενειών” και η ασθένεια δεν ταυτίζεται με έλλειψη σωματικής υγείας.
Τίθενται υπαρξιακά ερωτήματα και αναπτύσσονται θέματα που αφορούν στη χρησιμότητα της νόσου, την αρρώστια ως καταφύγιο, την αρρώστια ως έκφραση της προσωπικότητας και της ψυχικής κατάστασης, την ανάγκη για έλεγχο της αρρώστιας, ο τρόπος που ο καθένας αντιμετωπίζει την ασθένειά του και τι σημαίνει αυτό για τη γενικότερη πορεία της ζωής του, αλλά και της νόσου.

Το σεμινάριο «Ασθένεια & υγεία: η αρρώστια ως καταφύγιο του ανθρώπου» εντάσσεται στην ευρύτερη θεματική ενότητα «Το σώμα ως σύμβολο».
Δεν είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση όλων των υποενοτήτων. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ποια/ποιες υποενότητες θέλει να παρακολουθήσει. Η παρακολούθηση όλων των υποενοτήτων έχει έκπτωση 10%.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης & το υλικό του σεμιναρίου.

Πληροφορίες συμμετοχής

• Τα σεμινάρια είναι βιωματικά & προγραμματίζονται για περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (6 - 9 άτομα).
• Αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ακουστούν και να εκφράσουν αμέσως οποιαδήποτε απορία για κάτι που άκουσαν.
• Ταυτόχρονα έρχονται σε επαφή με διάφορες βιωματικές μεθόδους/τεχνικές (ημερολόγια, role-playings).

Διάρκεια: 2 ώρες

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.