Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΗ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Χιώτη Μαριλίζα, Παιδοψυχολόγος, Med, Autism - Children

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες από χώρους επιστημών υγείας, σε φοιτητές και γονείς καθώς και σε επαγγελματίες από τον χώρο της εκπαίδευσης όπως δασκάλους και εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δώσει την δυνατότητα σε επαγγελματίες-ειδικούς, φοιτητές και γονείς να κατανοήσουν σε βάθος την φύση του αυτισμού καθώς και τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι με αυτισμό σκέφτονται και λειτουργούν με έναν καθόλα διαφορετικό τρόπο από τους τυπικά αναπτυσσόμενους συνανθρώπους τους. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα συζητηθούν διαγνωστικά και διαφοροδιαγνωστικά ζητήματα σχετικά με την πρώιμη αναγνώριση και διάγνωση του αυτισμού, καθώς θα γίνει και μια πρώτη γνωριμία με τα βασικά διαγνωστικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται για να παρέχουν την περιγραφή των συμπεριφορών που πρέπει να είναι παρούσες για να δοθεί η διάγνωση του αυτισμού. Τέλος οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν πάνω στις τρέχουσες εκπαιδευτικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του αυτιστικού φάσματος , καθώς και στην λογική των παρεμβάσεων και στο πώς στηρίζεται κάθε μια από αυτές μέσα από την διεθνή επιστημονική έρευνα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενα Σεμιναρίου
- Η φύση του αυτισμού. Τι σημαίνει να είναι κανείς ¨μέσα στο φάσμα¨ του αυτισμού
- Ζώντας με τον αυτισμό- το παιδί με αυτισμό στον ¨¨πραγματικό¨ κόσμο.-Ψυχολογικές θεωρίες του αυτισμού.
- Ο αυτισμός ως αναπτυξιακή διαταραχή- Γνωστική δυσλειτουργία- Υψηλή λειτουργικότητα- Η ταλαντούχος μειοψηφία
- Πρώιμη αναγνώριση διαταραχών του αυτιστικού φάσματος- Πόσο νωρίς μπορεί να γίνει η διάγνωση- Διαγνωστικά συστήματα και εργαλεία
- Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το παιδί με αυτισμό- Λογική και Εφαρμογές πάνω στις τρέχουσες εκπαιδευτικές παρεμβάσεις.

Μεθοδολογία
Στο πλαίσιο των συναντήσεων αυτού του σεμιναρίου τοποθετούνται θέματα που στόχο έχουν να χτίσουν την κατανόηση της φύσης του αυτισμού μέσα από την περιγραφή του τρόπου σκέψης των ατόμων με αυτισμό καθώς και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή επικοινωνία με τους συνανθρώπους τους. Συζητούνται θέματα κλινικής πρακτικής καθώς γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις στοχεύοντας σε μία ενεργό αλληλεπίδραση με τους συμμετέχοντες.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: (5 Διδακτικές Ωρες)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.