Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΘΥΜΟΥ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γ. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αναπτυξιακός Σύμβουλος, διατέλεσε Πρόεδρος του Κλάδου Οργανωτικής Συμβουλευτικής (Organizational Consultancy Section) της Διεθνούς Εταιρείας Ομαδικών Ψυχοθεραπειών και Ομαδικών Διαδικασιών (International Association of Group Psychotherapy & Group Processes - IAGP) κατά το διάστημα 2006 έως 2009. Είναι συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Ψυχοθεραπείας ΕΕΟΑΨ του κύκλου Κοινοτικής Λειτουργίας, Θεραπειών, Θεωρίας, Εποπτείας και μέλος της Ελληνικής Ομαδικής Αναλυτικής Κοινωνίας ΕΕΟΑΚ. Έχει πραγματοποιήσει ομιλίες, σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια σε Διεθνή Συνέδρια και έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων-εργαστηρίων και ημερίδων. Υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του περιοδικού Ιατρική Εργασίας Ασφάλεια και Περιβάλλον και έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες. Σήμερα πραγματοποιεί ατομικές και ομαδικές συνεδρίες - παρεμβάσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο – Εργαστήριο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να μάθουν να διαχειρίζονται το θυμό τους και να τον μετουσιώνουν θετικά με δημιουργικό τρόπο στον εαυτό τους και έπειτα στις κοινωνικές τους επαφές.

Σκοπός

 Ο Θυμός είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα, με ιδιαίτερη βιωματική αξία, που πολλές φορές καθορίζει τις σχέσεις με τους άλλους. Χαρακτηριστικό του θυμού είναι η ένταση που προκαλεί και που μπορεί να εκφράζει το αίσθημα της δυσαρέσκειας, της απώλειας, της απειλής, της αδικίας και της προσβολής.
Επειδή σε μερικές περιπτώσεις το ξέσπασμα του θυμού συνοδεύεται από καταστροφικές ή και αυτοκαταστροφικές πράξεις, συχνά συνοδεύεται από την αντίληψη ότι το ίδιο το συναίσθημα είναι καταστρεπτικό. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ‘καλά’ η ‘κακά’ συναισθήματα. Ο θυμός είναι απλά ένα συναίσθημα που αν εκφραστεί και με το κατάλληλο τρόπο, μπορεί να γίνει δημιουργία. Ο Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επεξεργασία και η βιωματική κατανόηση των αιτιών του θυμού και η διαχείρισή του. Οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν τους πιο κατάλληλους τρόπους για να χειρίζονται αποτελεσματικά τον θυμό, έτσι ώστε να μην υπάρχουν καταστρεπτικές συνέπειες τόσο για τους ίδιους όσο και των διαπροσωπικών τους σχέσεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
● Ποιοι είναι οι λόγοι που πυροδοτούν τον θυμό
● Αναγνώριση θυμού
● Ενεργητική και Παθητική ακρόαση
● Εκτόνωση θυμού – Εξωτερίκευση (Defusing – έκχυση πλεοναζόντων συναισθημάτων)
● Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ενσυναίσθηση
● Κλίμακα θυμού για καταστάσεις και γεγονότα
● θυμός στην εργασία και στις σχέσεις
● Συμπεριφορές θυμού και συνέπειες
● Τρόποι αντιμετώπισης
● Διαχείριση συγκρούσεων
● Πρόληψη στην καθημερινότητα
● Βιωματικές ασκήσεις
● Τεχνικές χαλάρωσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.