Πρόγραμμα Ημερίδας
10.00 - 10.30: Προσέλευση
10.30 - 12.30: Α’ ΕΝΟΤΗΤΑ: ψυχολογικές διαστάσεις της διατροφής
• Εισαγωγή: η διατροφή και ο άνθρωπος στο παρελθόν
• Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής: τι άλλαξε;
• Επίδραση της τροφής στον εγκέφαλο και τη διάθεση
• Οι αισθήσεις της πείνας, του κορεσμού και της γεύσης
• «Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα»- ποιες τροφές διεγείρουν υπερφαγικές τάσεις;
• «Φάε όλο το φαΐ σου»- διατροφικά μαθήματα στη βρεφική και παιδική ηλικία
• Η έλευση της εφηβείας και οι επιπτώσεις σε διατροφή και αυτοεικόνα
• Ο ρόλος των βιομηχανιών (μόδας, σίτισης, διαφήμισης, θεάματος) στη διατροφική συμπεριφορά
12.30 – 13.00: coffee break
13.00 – 15.00: Β’ ΕΝΟΤΗΤΑ: αντιμετώπιση προβληματικής διατροφικής συμπεριφοράς
• Οι ψυχογενείς διαταραχές πρόσληψης τροφής: ανορεξία, βουλιμία, υπερφαγία (συμπτωματολογία)
• Αλλαγή της διατροφικής συμπεριφοράς: μια διεπιστημονική και εκλεκτικιστική προσέγγιση
• Αποκατάσταση διατροφικής συμπεριφοράς:
α’: επανεκπαίδευση διατροφικών συνηθειών
β’: χειρισμός περιβαλλοντικών συνθηκών
γ’: βαθύτερα προβλήματα και ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις
δ’: ειδικά θέματα στις διαταραχές πρόσληψης τροφής
• Μελέτες περιπτώσεων (case studies), παραδείγματα από δραστηριότητες, βιβλιογραφία.
15.00: Ερωτήσεις – Απαντήσεις – Συζήτηση
Παροχές
Σε όλους τους συμμετέχοντες παρέχεται:
- Βεβαίωση παρακολούθησης
- Σχετικό επιστημονικό υλικό σε ψηφιακή μορφή.
- Φάκελος συνέδρου
- Μπλοκ σημειώσεων
- Στυλό
Ημερομηνία, ώρες και χώρος διεξαγωγής
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 26 Μαΐου 2012
Ώρα προσέλευσης: 10.00 π.μ. - 10.30 π.μ.
Ώρες διεξαγωγής: 10.30 π.μ. - 15.30 μ.μ.
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305) στη Θεσσαλονίκη.