Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΜΕΤΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ, ΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που επιθυμούν να ενημερωθούν για τη διαταραχή, είτε γιατί είναι σημαντικό για την κλινική τους πρακτική είτε σα μια μέθοδο αναγνώρισης και διαχείρισης συνεπειών από τραυματικά γεγονότα. Θα γίνει σε μια ομάδα 6-8 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Θα υπάρξει εισήγηση από επαγγελματία ψυχικής υγείας και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων, προκειμένου να απαντηθούν ερωτήματα, απορίες και ανησυχίες.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε τη δυσκολία αυτή, να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τις αιτίες της και να δούμε τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Η Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες έχει πολλές συνέπειες στη ζωή του ατόμου και η αντιμετώπισή της μπορεί να τις ανακουφίσει σημαντικά.

Περιγραφή σεμιναρίου

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε συνθήκες κινδύνου και έχουμε βιώσει απειλητικές καταστάσεις κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Τι γίνεται όμως, όταν η απειλή που βιώνουμε είναι ισχυρή και το τραυματικό γεγονός που βιώνουμε ακραίο; Πώς επηρεάζεται η ζωή μας και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Η Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες είναι αρκετά συχνή σε άτομα που έχουν βιώσει ή έχουν γίνει μάρτυρες ενός πολύ σοβαρού και ακραίου γεγονότος που έχει έντονα στοιχεία απειλής της σωματικής τους ακεραιότητας. Χαρακτηριστικό της διαταραχής είναι ή έντονη αναβίωση του γεγονότος μέσω των συναισθημάτων, της σκέψης, των ονείρων, η οποία ταράζει το άτομο και επηρεάζει την καθημερινή του ζωή σε μεγάλο βαθμό.

Θεματικές ενότητες:
1. Διαταραχή μετά από ψυχοτραυματικό γεγονός: τι είναι, πώς την αναγνωρίζω;
2. Πότε εμφανίζεται και ποια είναι η πορεία της
3. Ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν στην εμφάνισή της;
4. Με ποιους τρόπους αντιμετωπίζεται;
5. Συμπεράσματα - συζήτηση

Εργαζόμαστε με ολιγομελείς ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.