Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΨΥΧΟΔΡΑΜΑ: Εκπαίδευση Ρόλων

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ιωάννα Γαγάνη
ΒΑ Ψυχολογία, Monash University, Αυστραλία. Εκπαίδευση σε Ομαδική και Ατομική Θεραπεία με τη μέθοδο του Ψυχοδράματος, Australian College of Psychodrama, Melbourne Centre of Psychodrama and The Psychodrama Institute of Melbourne, Αυστραλία. Maitrise Θεατρικές Σπουδές, Universite de la Sorbonne Nouvelle, Paris III, Γαλλία. Δίπλωμα Υποκριτικής, Ανωτάτη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Αθήνα. Εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει διεξάγει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη θεωρία των ρόλων στην οποία βασίζεται η θεωρία του ψυχοδράματος. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κείμενο στο βιβλίο “Communicating with Children and Adolescents”, J. Kingsley Publishers, London 2002 με θέμα την ψυχοδραματική παρέμβαση στη θεραπεία παιδιών με αυτισμό. Έχει κάνει εισηγήσεις για το ίδιο θέμα σε διεθνή συνέδρια στην Κωνσταντινούπολη, τη Μελβούρνη και το Μπέλφαστ. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στον δεύτερο κύκλο μαθημάτων με θέμα το Ψυχόδραμα επικεντρωνόμαστε στην έννοια του ρόλου, στο πόσο σημαντικό στοιχείο αποτελεί για τον καθένα από μας και για την καθημερινότητά του. Γεγονός είναι πως αλλάζοντας κανείς συμπεριφορά (ρόλο), κάνει και τους άλλους
ν’ αλλάξουν απέναντί του. Εκεί ακριβώς στοχεύει η εκπαίδευση ρόλων. Πρόκειται για μια συγκεκριμένη τεχνική του ψυχοδράματος όπου το άτομο έχει την ευκαιρία, μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της ψυχοδραματικής σκηνής, να επεξεργαστεί και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο που θέλει να παίρνει σε δεδομένες καταστάσεις.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια 8 εβδομάδες, 1 φορά την εβδομάδα, Τετάρτη: 17.30-19.00
Κόστος συμμετοχής: 150 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.