Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ LIFE COACHING! - Οργανωθείτε, δυναμωθείτε, παρακινηθείτε - για καλύτερα αποτελέσματα!

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Profetis Consulting Services
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Γιώργος Προφέτης, BA, MBA, PhD, SAC Dip –Business & Life Coach
Ο Γιώργος Προφέτης διαθέτει μεγάλη εμπειρία ως σύμβουλος επιχειρήσεων, έχοντας συνεργαστεί με ένα σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων διαφόρων κλάδων σε θέματα οργάνωσης, ανθρώπινου δυναμικού, ανάπτυξης πωλήσεων και εκπαίδευσης στελεχών. Επίσης, έχει σημαντική εμπειρία ως προσωπικός σύμβουλος -life coach συνεργαζόμενος με ανθρώπους που θέλουν να κάνουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους και να πετύχουν ατομικούς στόχους.

Σκοπός

Το life coaching είναι μια σύγχρονη διεπιστημονική προσέγγιση με σκοπό την ενδυνάμωση του ατόμου, την εκπαίδευσή του σε τεχνικές και δεξιότητες που σχετίζονται με την προσωπική του βελτίωση, έτσι ώστε να πετυχαίνει καλύτερα αποτελέσματα στους επαγγελματικούς και προσωπικούς τομείς της ζωής του και να βιώνει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Στο πρόγραμμα αυτό θα δώσουμε έμφαση στο πως να σκεφτόμαστε και να δρούμε με την νοοτροπία του «νικητή» στη ζωή μας, έτσι ώστε να αποκρυσταλλώνουμε τα «θέλω» μας, να βάζουμε ξεκάθαρους στόχους και να τους πετυχαίνουμε. Επίσης, θα συζητήσουμε για τα συνήθη εμπόδια της επιτυχίας, τους παράγοντες εκείνους που πολλές φορές μας μπλοκάρουν από την ανάπτυξη του πλήρους δυναμικού μας όπως π.χ. ο φόβος της αποτυχίας, η επανάπαυση στη ζώνη ευκολίας μας, η ύπαρξη περιοριστικών πιστεύω που άθελά μας έχουμε υιοθετήσει («είναι πολύ δύσκολο», «δεν είμαι αρκετά καλός / ικανός για να τα καταφέρω» κλπ.) και θα δούμε πως μπορούμε να τα διαχειριστούμε με επιτυχία. Ακόμη, θα παρουσιάσουμε απλές τεχνικές του NLP (Neuro-linguistic programming) που σχετίζονται με την παρακίνηση και τη δυνατότητά μας να εστιάζουμε τις προσπάθειές μας σ' αυτά που θέλουμε να καταφέρουμε.

Περιγραφή σεμιναρίου

Πολλές φορές ψάχνουμε τις λύσεις στο εξωτερικό μας περιβάλλον και δίνουμε λιγότερη βαρύτητα στην εσωτερική μας πραγματικότητα. Ας πούμε, κατηγορούμε τους άλλους για κάτι που μας φταίει, παραπονούμαστε για τις συνθήκες και τις καταστάσεις κλπ. Δεν έχουμε άδικο! Από την άλλη μεριά όμως, η πραγματικότητά μας διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό και από αυτά που κάνουμε (ή παραλείπουμε) εμείς οι ίδιοι και επίσης, από τον τρόπο που νιώθουμε και τον τρόπο που φερόμαστε. Όταν εμείς «είμαστε καλά», έχουμε καλή διάθεση, αισιοδοξία, πιστεύουμε στον εαυτό μας, κοιτούμε τους ανθρώπους στα μάτια και τους χαμογελούμε, τότε και τα πράγματα μας πηγαίνουν καλά και η τύχη μας χαμογελάει... Αντίθετα, όταν δεν έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας τι θέλουμε, δεν έχουμε αναγνωρίσει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του εαυτού μας και νιώθουμε μπερδεμένοι ή απαισιόδοξοι, κάτι ανάλογο εισπράττουμε και στην εξωτερική μας πραγματικότητα! Έτσι δεν είναι; Άρα λοιπόν, όπως πολλοί ειδήμονες της προσωπικής ανάπτυξης έχουν ισχυριστεί, η επιτυχία σε οποιονδήποτε τομέα ξεκινάει από "μέσα προς τα έξω" και αυτό το σεμινάριο έχει σκοπό να σας βοηθήσει να κάνετε το πρώτο βήμα σ' αυτή την κατεύθυνση...

ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
1. Πως να αποκρυσταλλώνετε τους στόχους σας
2. Αντιφατικοί στόχοι & προτεραιότητες –πως μας μπλοκάρουν
3. Προσωπικό πλάνο και στρατηγική επιτυχίας
4. Συνήθη εμπόδια της επιτυχίας
5. Αυτοπαρακίνηση και θετικός αυτοδιάλογος (positive self-talk)
6. Δημιουργώντας το κατάλληλο «περιβάλλον επιτυχίας»
7. Συναισθηματική ανεξαρτησία / αυτοπαρατήρηση, αυτοέλεγχος
8. Εμφάνιση -προσωπικό στυλ –γλώσσα του σώματος και «αύρα επιτυχίας»
9. Προσωπικός χρόνος και φροντίδα του εαυτού μας
10. Νοητική απεικόνιση της επιτυχίας –εφαρμογές του «νόμου της έλξης»

Στους συμμετέχοντες παρέχονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Το σεμινάριο υλοποιείται σε group 4-8 ατόμων.
- Διάρκεια προγράμματος: 5 ώρες (2 απογευματινές συναντήσεις Χ 2½ ώρες). Ώρες: 6:00’μμ-8:30΄μμ
- Δικαίωμα συμμετοχής: 90 Ευρώ
- Παρέχεται 20% έκπτωση σε φοιτητές και ανέργους

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.