Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ο κόσμος της Ψύχωσης, υποστήριξη συγγενών και αποκατάσταση πασχόντων

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ψύχωση είτε στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους πρακτικής είτε γιατί επιθυμούν να κατανοήσουν και να βοηθήσουν άτομα του κοινωνικού τους περιβάλλοντος που υποφέρουν.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουμε την ψύχωση κι ως εκ τούτου τα άτομα που υποφέρουν από αυτή, με αποτέλεσμα να μειωθούν και οι προκαταλήψεις ή τα στερεότυπα που έχουμε γύρω από τη συγκεκριμένη διαταραχή. Μέσα από αυτό μπορεί να φαίνεται πιο εύκολη η κοινωνική συνύπαρξη με τα άτομα που πάσχουν.

Περιγραφή σεμιναρίου

Υπάρχουν φορές στη ζωή μας που συναντάμε ανθρώπους με σημαντικές διαταραχές στη σκέψη, το συναίσθημα και τη συμπεριφορά, σε βαθμό που μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή τους λειτουργικότητα. Στις περιπτώσεις αυτές η σκέψη μπορεί να είναι τόσο αποδιοργανωμένη που τα άτομα να μπερδεύουν την πραγματικότητα με τη φαντασία. Η συχνότητα που συμβαίνει αυτό, καθώς και ο βαθμός της μείωσης των καθημερινών δραστηριοτήτων είναι αυτό που μπορεί να ορίσει την έννοια της ψύχωσης, με κυριότερη μορφή της τη σχιζοφρένεια.
Η έννοια αυτή συχνά είναι συνυφασμένη με διάφορες κοινωνικές παραμέτρους, όπως είναι η προκατάληψη, ο φόβος και η επαφή με κάτι άγνωστο, ξένο κι, επομένως, τρομακτικό. Τι είναι όμως πραγματικά η ψύχωση και τι συμβαίνει στους ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή; Τι γίνεται στον ψυχικό τους κόσμο και πώς οι ίδιοι βλέπουν τον εαυτό τους; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να μας βοηθήσει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο τελικά βλέπουμε εμείς αυτούς τους ανθρώπους.

Θεματικές ενότητες
1. Ψύχωση: τι είναι, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της
2. Ιστορική αναδρομή: πότε ξεκίνησε να εμφανίζεται, τι μορφή είχε και πως αντιμετωπιζόταν
3. Ποιοι είναι οι μύθοι για την ψύχωση και τη σχιζοφρένεια και ποια η πραγματικότητα
4. Πότε εκδηλώνεται και ποια είναι η μορφή της στη σημερινή εποχή
5. Ποια είναι τα αίτια;
6. Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να παρέμβουμε;
7. Συμπεράσματα - συζήτηση

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.