Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βασικές Αρχές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας: Βιωματικό Σεμινάριο

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να γνωρίσουν τη συμβουλευτική ως διαδικασία είτε για να τη χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους, είτε για να διαμορφώσουν μια ιδέα ως μέθοδο αυτοθεραπείας και αυτόανάπτυξης. Ιδιαίτερα σε φοιτητές ψυχολογίας και άλλων κοινωνικών επιστημών, κοινωνικούς λειτουργούς και νέους επαγγελματίες ψυχικής υγείας.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η καλύτερη κατανόηση της συμβουλευτικής διαδικασίας, των τεχνικών που χρησιμοποιούνται σε αυτή και η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η συμβουλευτική είναι μια σύνθετη διαδικασία αλληλεπίδρασης κατά την οποία συνήθως παρέχεται βοήθεια σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή λειτουργικότητά τους, στις σχέσεις με τους άλλους, με τον εαυτό τους και γενικότερα σε προβλήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους. Μάθετε τις βασικές αρχές της τεχνικής μέσα από ένα βιωματικό και θεωρητικό σεμινάριο δύο ημερών.

Στόχος της συμβουλευτικής είναι μια αλλαγή στο άτομο, η οποία μπορεί να αφορά είτε τη συμπεριφορά, είτε τον τρόπο σκέψης του είτε μια γενικότερη εσωτερική αλλαγή στα νοητικά και συναισθηματικά του σχήματα. Η συμβουλευτική ως μέθοδος ή τεχνική χρησιμοποιείται κατά κόρον από Ψυχολόγους και άλλους ειδικούς της ψυχικής υγείας. Υπάρχουν πολλές σχολές και θεωρίες πάνω στις οποίες έχει στηριχτεί, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πολλές επιστήμες που έχουν ασχοληθεί με αυτή.

Θεματικές ενότητες
1. Τι είναι η συμβουλευτική: ορισμός, οριοθέτηση του πεδίου της.
2. Βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις.
3. Η συνέντευξη
4. Δεξιότητες του συμβούλου
5. Βασικές τεχνικές συμβουλευτικής
6. Βιωματικές ασκήσεις

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος Συμμετοχής: 50€

 

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.