Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επαγγελματικός Προσανατολισμός Εφήβων & Νέων, συμβουλευτική & κατευθύνσεις

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, ανθρώπους που δουλεύουν με εφήβους και νεαρά άτομα και σε κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παρουσίαση των βασικών αρχών του Επαγγελματικού Προσανατολισμού, προκειμένου να μπορέσουν όσοι ασχολούνται με εφήβους και νέους ανθρώπους να τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η νεαρή ηλικία χαρακτηρίζεται από μια ανάγκη αναζήτησης. Οι νέοι άνθρωποι προβληματίζονται για το μέλλον τους, τις επαγγελματικές τους επιλογές και τις δυνατότητες που έχουν. Πώς μπορώ να καταλάβω τι πραγματικά θέλω και πού έχω ταλέντο;

Στη σημερινή εποχή και με τις παρούσες κοινωνικές συνθήκες, η ανάγκη Επαγγελματικού Προσανατολισμού των νέων ανθρώπων είναι μεγαλύτερη και συνεπώς σημαντική. Οι συνεχόμενες αλλαγές στην κοινωνία και την οικονομία οδηγούν σε μεγαλύτερη ανασφάλεια και αβεβαιότητα των νέων σε σχέση με την επαγγελματική τους εξέλιξη. Ο στόχος του Επαγγελματικού Προσανατολισμού είναι να βοηθηθούν τα άτομα να επιλέξουν ένα επάγγελμα που τα ικανοποιεί, λαμβάνοντας υπόψη τις ικανότητες και δυνατότητές τους.

Θεματικές ενότητες:
1. Επαγγελματικός Προσανατολισμός: τι είναι, πότε μπορεί να γίνει, σε ποιους απευθύνεται
2. Τι θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας κατά τον Ε.Π.
3. Ερωτήματα που κάνουν οι νέοι άνθρωποι
4. Ποιοι παράγοντες αξιολογούνται
5. Με ποιο τρόπο γίνεται
6. Συμπεράσματα - συζήτηση

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.