Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο: γονείς, εκπαιδευτικούς, φοιτητές που πρόκειται να δουλέψουν με εφήβους.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου για την εφηβεία είναι η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για την την ψυχολογία του εφήβου εν γένει, για τις αλλαγές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια αυτής, τις δυσκολίες που προκύπτουν και για τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αρχικά θα γίνει μια εισήγηση και στη συνέχεια θα δοθεί χρόνος για συζήτηση, προβληματισμό και ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η εφηβεία είναι ίσως η πιο σημαντική περίοδος ανάπτυξης στη ζωή του ατόμου. Είναι το μεταβατικό στάδιο από την παιδική ηλικία προς την ενηλικίωση και η περίοδος, στην οποία συμβαίνουν πλήθος βιοσωματικές και συναισθηματικές αλλαγές. Ταυτόχρονα είναι η περίοδος, κατά την οποία το αναπτυσσόμενο άτομο καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον και να βρει τον τρόπο να εισέλθει στον κόσμο των ενηλίκων με υγιή εφόδια για τη μετέπειτα ζωή του. Στην εφηβεία αρχίζουν και οι πρώτες σεξουαλικές ανησυχίες και δημιουργούνται οι πρώτες ετερόφυλες σχέσεις.
Η εφηβεία παρόλο που είναι μια όμορφη περίοδος, έχει πολλές δυσκολίες τόσο για τον ίδιο τον έφηβο όσο και για τα σημαντικά πρόσωπα γύρω του όπως είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι αδυνατούν πολλές φορές να κατανοήσουν τις μεταπτώσεις της ψυχικής του διάθεσης και να βρουν τρόπο επικοινωνίας μαζί του.

Θεματικές ενότητες:
1. Εφηβεία – Ήβη: τι είναι, ποιές οι διαφορές τους.
2. Η ανάπτυξη κατά την εφηβεία: βιοσωματικές και γνωστικές αλλαγές.
3. Η Ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του εφήβου: συνομήλικοι, σχέσεις με το άλλο φύλο, σεξουαλικότητα, ψυχικός κόσμος του εφήβου.
4. Έφηβος και γονείς
5. Έφηβος και εκπαιδευτικοί
6. Έφηβος και ψυχική υγεία: δυσκολίες, ανησυχίες, προβλήματα, τρόποι αντιμετώπισης.
7. Συμπεράσματα – συζήτηση.

Εργαζόμαστε σε ολιγομελείς ομάδες 6-8 ατόμων, με διαφάνειες, παραδείγματα και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 50€, Ειδική Τιμή για φοιτητές: 40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.