Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΟ ASPERGER

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Παπαλιού Ειρήνη
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, Σχολή Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας – Τμήμα Λογοθεραπείας. Κάτοχος MScinHumanCommunicationAciences (Master) από το Πανεπιστήμιο “University of Newcastleupon Tyne” Αγγλίας. Από το 2007 έως το 2009 εργάστηκε σε ιδιωτικά κέντρα ως Λογοθεραπεύτρια όπου ανέλαβε παιδιά με Ειδική Γλωσσική Εξελικτική Διαταραχή, Διαταραχές Λόγου, ομιλίας και άρθρωσης, Γλωσσική καθυστέρηση, Νοητική Υστέρηση, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα, Διαταραχές του ρυθμού ομιλίας (Τραυλισμό & Ταχυλαλία σε παιδιά & εφήβους), σύνδρομο Down, Μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία (σε παιδιά και εφήβους), καθώς & Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή – Αυτισμό. Τα τελευταία δύο χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και διατηρεί δικό της γραφείο αναλαμβάνοντας τις παραπάνω διαταραχές.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες στον χώρο της Ειδικής Αγωγής που ασχολούνται με το σύνδρομο Asperger (εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους αλλά και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων). Επίσης απευθύνεται σε φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων και σε γονείς που έχουν παιδιά με σύνδρομο Asperger.

Σκοπός

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες το σύνδρομο Asperger καθώς και τα κλινικά συμπτώματα αυτού του συνδρόμου. Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν τομείς όπως η κοινωνική συναλλαγή, τα αισθητηριακά προβλήματα, οι επαναλαμβανόμενες πράξεις, οι τελετουργίες και η εξάρτηση από ρουτίνες καθώς και τα στενά πρότυπα ενδιαφερόντων των ατόμων με σύνδρομο Asperger. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην γλωσσική ανάπτυξη παιδιών με σύνδρομο Asperger. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν πλήθος περιστατικών και πρακτικών παραδειγμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να αναγνωρίζουν αυτά τα κλινικά χαρακτηριστικά και να ωφεληθούν ώστε να βοηθήσουν θεραπευτικά τα άτομα με σύνδρομο Asperger.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

1. Διάγνωση του συνδρόμου Asperger
2. Συμπτώματα κατά την παιδική ηλικία
3. Κοινωνική συμπεριφορά
4. Γλωσσική ανάπτυξη
• Πραγματολογία
• Προσωδία ή μελωδία στην ομιλία
• Ιδιόμορφη χρήση λέξεων
• Άρθρωση των σκέψεων
• Ευχέρεια λόγου
5. Ενδιαφέροντα και ρουτίνες
6. Γνωστική διεργασία
7. Αισθητηριακή ευαισθησία
8. Εμπειρίες από την επαφή με παιδιά και εφήβους με σύνδρομο Asperger

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.