Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Επάγγελμα: Απόφαση παιδιών ή γονέων; Πως να βοηθήσω το παιδί μου στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Compass Services - Training & Career Development
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ειρήνη Ανδριώτη
Η κα Ειρήνη Ανδριώτη εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα αναδιοργάνωσης και ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και ως εισηγήτρια προγραμμάτων εκπαίδευσης ενηλίκων με ειδίκευση σε θέματα Επιχειρησιακών Δεξιοτήτων (Soft Skills) και Διοίκησης Έργου (Project Management & Business Analysis). Είναι πιστοποιημένη Διαχειρίστρια Έργων (PMP) από το Project Management Institute (PMI) και πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού “Global Career Development Facilitator” – GCFD από το National Board of Certified Counselors, Inc – NBCC. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού της Ε.Ε.Δ.Ε.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε γονείς με παιδιά κυρίως Γυμνασίου, αλλά και Λυκείου που προβληματίζονται για το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των παιδιών τους.

Σκοπός

Να βρεθούν διέξοδοι, ν’ απαντηθούν ερωτήματα, να προσφερθούν εργαλεία που θα κάνουν το ρόλο των γονέων διευκολυντικό και όχι καθοδηγητικό.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στους πολύπλοκους και αβέβαιους καιρούς που διανύουμε ο ρόλος των γονέων στη διαδικασία εκπαιδευτικών και επαγγελματικών αναζητήσεων των παιδιών είναι πιο σημαντικός από κάθε άλλη φορά. Ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία απαιτείται από τη μεριά τους για το βαθμό που ενδέχεται να υποστηρίξουν ή να επηρεάσουν τις αποφάσεις των παιδιών τους. Στο πλαίσιο αυτό κινείται το εν λόγω βιωματικό εργαστήρι:

Θεματική ενότητα Α: Η σημασία της πληροφόρησης (2 ώρες )
• ο επαναπροσδιορισμός αξιών και δεδομένων της Αγοράς Εργασίας,
• επαγγέλματα του παρελθόντος – επαγγέλματα του μέλλοντος
• εργαζόμενοι του παρελθόντος /εργαζόμενοι του μέλλοντος (απαιτούμενες δεξιότητες στην αγορά εργασίας βάσει ευρωπαϊκών οδηγιών και μελετών)
• οι συστημικοί παράγοντες που καθορίζουν την απόφαση του μαθητή
• η διαδικασία λήψη απόφασης•
• η γενικότερη σημασία της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας, στη σύγχρονη εποχή η οποία αφορά όχι μόνο στην επιλογή εκπαιδευτικής κατεύθυνσης – επαγγέλματος αλλά και την Δια Βίου Εκπαίδευση, τον ελεύθερο χρόνο, τα προσωπικά και οικογενειακά σχέδια.

Θεματική ενότητα Β: Βιωματικό Εργαστήριο (4 ώρες)
• Κτίσιμο του οικογενειακού επαγγελματικού γενεογράμματος
• Σε τι προβληματισμούς και συμπεράσματα οδηγεί;
• Ποια η αντίληψη κάθε μέρους για το τι σημαίνει επιτυχία ή αποτυχία; Ποιος και πως κερδίζει την εκτίμηση των μελών μιας οικογένειας;
• Πόσο επιτυχημένα συνδυάστηκαν και εξισορροπήθηκαν οι ρόλοι (επαγγελματικοί, προσωπικοί, οικογενειακοί) που κλίθηκε ο λάβει το κάθε μέλος της οικογένειας;
• Πως μπορεί το οικογενειακό επαγγελματικό γενεόγραμμα ν' αποτελέσει εργαλείο για μια εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ γονέων και παιδιών

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.