Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΩ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ;

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όποιον ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την κατάθλιψη.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου για την Κατάθλιψη είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για το πιο διαδεδομένο πρόβλημα ψυχικής υγείας στις μέρες μας, τις αιτίες του, τους τομείς της ζωής του ατόμου που επηρεάζονται,καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η κατάθλιψη αποτελεί την πλέον διαδεδομένη διαταραχή παγκοσμίως. Το σεμινάριο στοχεύει στην έγκυρη και επιστημονική ενημέρωση πέρα από όσα μπορούν να γράφονται σε blogs και social media. Θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα, τα αίτια και τις λύσεις ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι.

Οι απώλειες και οι απογοητεύσεις στη ζωή συχνά προκαλούν δυσάρεστα και αρνητικά συναισθήματα, τα οποία υποχωρούν με την εμφάνιση νέων ευχάριστων εμπειριών και γεγονότων. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που η μελαγχολία μπορεί να συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σε δυσανάλογα μεγάλη ένταση σε σχέση με τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και να μην μπορεί να μειωθεί από κανένα θετικό γεγονός.
Η κατάθλιψη αποτελεί μια σοβαρή ψυχική διαταραχή, κυρίως λόγω των συνεπειών που έχει σε ατομικό, οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο. Το άτομο που πάσχει από κατάθλιψη παρουσιάζει σημαντική έκπτωση της λειτουργικότητας του σε όλους τους τομείς της ζωής του, γεγονός που καθιστά αναγκαία την έγκαιρη αντιμετώπισή της.

Θεματικές ενότητες:
1. Κατάθλιψη: Ορισμός, χαρακτηριστικά
2. Αιτίες κατάθλιψης: Παράγοντες κινδύνου
3. Συνέπειες στην καθημερινή ζωή του ατόμου: ποιοι τομείς επηρεάζονται
4. Τρόποι αντιμετώπισης

Αρχικά θα περιλαμβάνει μια εισήγηση από επαγγελματία ψυχικής υγείας και θα ακολουθεί ανοιχτή συζήτηση, στη διάρκεια της οποίας θα υπάρχει η δυνατότητα να εκφραστούν απόψεις και απορίες των συμμετεχόντων.

Εργαζόμαστε με ολιγομελή ομάδες 6-7 ατόμων σε στρογγυλή τράπεζα, με διαφάνειες και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.