Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΓΧΟΣ, ΦΟΒΙΕΣ & ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους χωρίς κανένα προαπαιτούμενο.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου για το άγχος είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για τις φοβίες, τις κρίσεις πανικού, τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Επίσης, κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα δοθεί χρόνος για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών. Το άγχος εμφανίζεται σε ένα ευρύ φάσμα από το φυσιολογικό έως το παθολογικό, εκείνο που έρχεται απρόσκλητο χωρίς εφανή πυροδότη.

Περιγραφή σεμιναρίου

Υπάρχουν περιπτώσεις, στις οποίες το άγχος εμφανίζεται σε υπερβολική ένταση, είναι δυσανάλογο με το ερέθισμα που το προκαλεί, επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμποδίζει τον άνθρωπο στην καθημερινότητα του, καθώς τον οδηγεί στο να αποφεύγει πράγματα και καταστάσεις αντί να τις αντιμετωπίζει. Όλα αυτά μπορεί να αποτελούν ενδείξεις κάποιας αγχώδους διαταραχής, όπως είναι οι φοβίες και οι κρίσεις πανικού.
Στη σημερινή εποχή, με τις δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να υποφέρουν από τις δυο παραπάνω διαταραχές.

Θεματικές ενότητες
• Άγχος: τι είναι, πότε ξεφεύγει από τα όρια του φυσιολογικού
• Φοβίες: σε τι διαφέρουν από το φόβο, ποιες οι μορφές με τις οποίες εμφανίζονται
• Κρίση πανικού: τι είναι, ποια τα χαρακτηριστικά της
• Αιτίες
• Τρόποι αντιμετώπισης
• Συζήτηση

Εργαζόμαστε σε ολιγομελείς ομάδες 6-8 ατόμων, με διαφάνειες, παραδείγματα και συχνές βιωματικές ασκήσεις. Προσφέρουμε βεβαίωση και υλικό σημειώσεων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Κόστος: 50€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.