Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ψυχόδραμα: Για μια Ισορροπημένη Σχέση με τον Εαυτό και τους Άλλους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Ιωάννα Γαγάνη
ΒΑ Ψυχολογία, Monash University, Αυστραλία. Εκπαίδευση σε Ομαδική και Ατομική Θεραπεία με τη μέθοδο του Ψυχοδράματος, Australian College of Psychodrama, Melbourne Centre of Psychodrama and The Psychodrama Institute of Melbourne, Αυστραλία. Maitrise Θεατρικές Σπουδές, Universite de la Sorbonne Nouvelle, Paris III, Γαλλία. Δίπλωμα Υποκριτικής, Ανωτάτη Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Αθήνα. Εργάζεται ως Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει διεξάγει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη θεωρία των ρόλων στην οποία βασίζεται η θεωρία του ψυχοδράματος. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και κείμενο στο βιβλίο “Communicating with Children and Adolescents”, J. Kingsley Publishers, London 2002 με θέμα την ψυχοδραματική παρέμβαση στη θεραπεία παιδιών με αυτισμό. Έχει κάνει εισηγήσεις για το ίδιο θέμα σε διεθνή συνέδρια στην Κωνσταντινούπολη, τη Μελβούρνη και το Μπέλφαστ. Είναι μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Περιγραφή σεμιναρίου

«Εσείς, δόκτωρ Φρόϋντ, αναλύετε τα όνειρα των ανθρώπων. Εγώ προσπαθώ να τους εμφυσήσω το θάρρος ώστε να εξακολουθούν να ονειρεύονται» (J.L.Moreno).

Το Ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που ιδρύθηκε το 1922 από τον Αυστριακό ψυχίατρο και κοινωνιολόγο Jacob Levy Moreno. Ο Moreno ξεκίνησε οργανώνοντας ομάδες αυτοσχέδιου θεάτρου στους δρόμους της Βιέννης και αργότερα, στην Αμερική, έδωσε στο Ψυχόδραμα την οριστική μορφή του.

Το μάθημα καλύπτει τη θεωρία του Ψυχοδράματος που αποτελεί έναν τρόπο του να «είσαι», να υπάρχεις μέσα στον κόσμο. Επιχειρούμε να μάθουμε πώς να ζούμε στο παρόν, πώς να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της ζωής απελευθερωμένοι από τα δεσμά του παρελθόντος και τις ανησυχίες για το μέλλον και πώς να χρησιμοποιούμε τον αυθορμητισμό μας δημιουργικά στη ζωή και τις σχέσεις μας. Το Ψυχόδραμα χρησιμοποιεί συγκεκριμένες μεθόδους δράσης με στόχο την ανάπτυξη εσωτερικής δύναμης και ενέργειας στο άτομο και την οικοδόμηση ισορροπημένων σχέσεων με τον «εαυτό» και τους άλλους. Μία από αυτές τις μεθόδους δράσης είναι η εκπαίδευση ρόλων.

Πληροφορίες συμμετοχής

Διάρκεια: 6 εβδομάδες, 1 φορά την εβδομάδα, Τετάρτη: 5:30-7:00
Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.