Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Άννα Μπεζεβέγκη
Πτυχίο Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδακτορικό στην Επαγγελματική, Εκπαιδευτική Ψυχολογία και στην Ψυχολογία του Παιδιού και του Εφήβου από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει εργαστεί σε Local Authorities στο Λονδίνο, όπου υπήρξε η Σχολική Ψυχολόγος για 30 δημόσια σχολεία. Είναι chartered member του British Psychological Society (BPS) και μέλος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ). Εργάζεται ως Σχολική Ψυχολόγος στο Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού και επικεντρώνεται σε θέματα εφήβων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ συνεργάζεται με τον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Συχνά οι γονείς βρίσκουν τον εαυτό τους να αναρωτιέται αν αυτό που κάνουν με τα παιδιά τους είναι και το σωστό ή κατά πόσο μπορεί να είναι το καλύτερο.

Επίσης, συχνά σκέφτονται ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες κάποιων συμπεριφορών τους στην ανάπτυξη των παιδιών. Πρέπει να εμπλέκονται οι γονείς στην προετοιμασία των παιδιών τους για το σχολείο;

Σε ποιο βαθμό πρέπει να συμμετέχουν; Υπάρχουν πολλές ψυχολογικές θεωρίες γύρω από το γονικό προφίλ και σχετικά με το πώς αυτό επιδρά στη σωστή αγωγή, ανάπτυξη, συμπεριφορά και πρόοδο των παιδιών.

Το μάθημα περιλαμβάνει παρουσίαση θεωριών και ερευνητικών μελετών ακολουθούμενες σε κάθε μάθημα από βιωματικές συζητήσεις και θέματα που οι σπουδαστές φέρνουν στην ομάδα προς εξεύρεση λύσεων που αφορούν σε ερωτήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος γονέας παιδιών σχολικής ηλικίας. Πρόκειται για μια ευχάριστη ευκαιρία για γνώση αλλά και για ομαδική συμβουλευτική γονέων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.