Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στην Εξελικτική Γλωσσική Διαταραχή

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Σ. Γιαννοπούλου

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, λογοπεδικούς/ λογοθεραπευτές, εργασιοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, νηπιαγωγούς. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Σκοπός

Κατανόηση των διαφόρων μορφών της εξελικτικής γλωσσικής διαταραχής. Εκπαίδευση στην πρακτική εφαρμογή ασκήσεων που αναπτύσσουν δεξιότητες της λεκτικής επικοινωνίας και μπορούν να ενταχθούν στα θεραπευτικά προγράμματα άλλων ειδικοτήτων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές ενότητες
- Βασικές γνώσεις στον τομέα της ανάπτυξης του λόγου.
- Επιδημιολογικά δεδομένα. Αιτιολογία: προδιαθεσικοί, επιγενετικοί και προστατευτικοί παράγοντες.
- Διαγνωστικά κριτήρια της εξελικτικής γλωσσικής διαταραχής και η συμβολή της διεπιστημονικής προσέγγισης στην αναγνώρισή της.
- Η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης για την πρόληψη των ψυχολογικών και μαθησιακών δυσκολιών. Η επίπτωση της εξελικτικής γλωσσικής διαταραχής στη λειτουργία της οικογένειας.
- Διαφορική διάγνωση. Συν-νοσηρότητα.
- Επιπτώσεις της εξελικτικής γλωσσικής διαταραχής στη συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού. Συσχέτιση μεταξύ γλωσσικών διαταραχών και μαθησιακών δυσκολιών. Πορεία των παιδιών και εφήβων με εξελικτική γλωσσική διαταραχή και προγνωστικοί παράγοντες.
- Εξελικτική γλωσσική διαταραχή και δυσλεξία.
- Ασκήσεις παρέμβασης μέσω θεραπευτικών προγραμμάτων άλλων ειδικοτήτων στη φωνολογική, μορφο-συντακτική, σημασιολογική και πραγματολογική πλευρά του λόγου.

Πληροφορίες
- Διάρκεια - Έναρξη: 50 ώρες
- Μέρες και ώρες διεξαγωγής: Το σεμινάριο διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση, ημέρα Τρίτη, ώρες 19:15 – 21:15.
- Κόστος συμμετοχής: Το ποσό συμμετοχής καταβάλλεται από τους επιλεχθέντες σε δόσεις ως εξής: Προκαταβολή 250€ και 4 δόσεις των 100€/μήνα από Νοέμβριο 2011 έως Φεβρουάριο 2012.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.