Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ (ΔΥΣΛΕΞΙΑ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Περιγραφή σεμιναρίου

Θεματικές Ενότητες
- Θεωρητικό μέρος: γίνεται αναφορά στο θεωρητικό πλαίσιο που αφορά στις ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, τις τελευταίες τάσεις και ευρήματα στο χώρο αυτό.
- Αξιολόγηση: αναλύεται ο τρόπος αξιολόγησης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και παρέχεται το αξιολογητικό εργαλείο.
- Αποκατάσταση
- Ορθογραφία: παρουσιάζονται οι τρόποι παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εντοπίζονται πολύ συγκεκριμένα στο κομμάτι της ορθογραφίας (μαθησιακή δυσκολία στη γραπτή έκφραση).
- Ανάγνωση-κατανόηση: παρουσιάζονται τρόποι υποστήριξης των παιδιών εκείνων που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες στο κομμάτι της ανάγνωσης και της κατανόησης (ειδική μαθησιακή της ανάγνωσης).
- Γραπτή έκφραση: παρουσιάζονται τρόποι παρέμβασης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στη γραπτή έκφραση, την οργάνωση, δόμηση και ανάπτυξη του γραπτού λόγου.
- Μαθηματικά: στο κομμάτι αυτό αναλύονται οι τρόποι υποστήριξης των παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά.
- Πρώτη ανάγνωση: στο κομμάτι αυτό αναλύεται ο τρόπος εκμάθησης του μηχανισμού της ανάγνωσης σε παιδιά με γενικές και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Το σεμινάριο δεν αφορά σε θεωρητικές προτάσεις σχετικά με τους τρόπους παρέμβασης αλλά είναι αμιγώς πρακτικό, όπως και όλες οι τεχνικές που προτείνονται.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.