Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΔΙ (ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ)

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΜΠΑΚΟΜΗΤΡΟΥ (ΜSc Κλινική Νοσηλευτική Ψυχολόγος – Οικογενειακή Σύμβουλος, Συνεργάτιδα Πανεπιστημίου Αθηνών).

Σε ποιους απευθύνεται

Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι σχετικοί με το παιδί και την εκπαίδευση όπως ειδικοί ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς), κοινωνικοί επιστήμονες, προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές των αντίστοιχων κλάδων, καθώς και γονείς που επιθυμούν να κατανοήσουν την πολύπλοκη φύση της δημιουργικής σκέψης και την επίδρασή της στην ανθρώπινη λειτουργικότητα και συμπεριφορά, καθώς και να μάθουν ειδικές τεχνικές ανάπτυξης και καλλιέργειας της.

Περιγραφή σεμιναρίου

Βασική επιδίωξη του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση εκπαιδευτικών και ειδικών ψυχικής υγείας σχετικά με την αξιολόγηση και την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης. Πιο συγκεκριμένα επιδιώκεται η ανάπτυξη και βελτίωση της δημιουργικής σκέψης των παιδιών με τη χρήση ειδικών τεχνικών και μεθόδων, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση της ικανότητας αυτής στο σχολείο και στην οικογένεια.

Επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες γενικές και ειδικές γνώσεις για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και αντίστοιχες πρακτικές δεξιότητες. Παράλληλα μέσω της συμμετοχής σε βιωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις τεχνικές ανάπτυξης της δημιουργικής σκέψης τόσο σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.