Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ - Μουσικοπαιδαγωγός, M.A/PhD, συγγραφέας εκπαιδευτικών βιβλίων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση στο ρόλο της μουσικής σε διαφορετικές εκφάνσεις της σχολικής τάξης. Τόσο ο δάσκαλος της μουσικής όσο και ο δάσκαλος-νηπιαγωγός της τάξης καλείται σε διαφορετικές στιγμές της σχολικής χρονιάς να κάνει μουσικές επιλογές και να πάρει μουσικές αποφάσεις. Στο σεμινάριο θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε πώς η μουσική μπορεί να συμβάλλει τόσο στην ανάπτυξη της διαθεματικότητας, όσο και των σχεδίων εργασίας αλλά και της συνεργασίας των διαφορετικών ειδικοτήτων-εκπαιδευτικών. Οι επιμορφούμενοι θα βιώσουν εμπειρικά το ρόλο της μουσικής στη:
• Δημιουργία σχεδίων εργασίας που αναδιπλώνονται σε όλη τη σχολική χρονιά (με διαθεματικό τρόπο) μέσα από την ευέλικτη ζώνη.
• Μουσική επένδυση σχολικών παραστάσεων (μουσική σύνθεση/αυτοσχεδιασμός, κολάζ ηχογραφημένων μουσικών)
• Δημιουργική αφομοίωση του αναλυτικού προγράμματος κάθε τάξης (για παράδειγμα στο μάθημα της γλώσσας κι όχι μόνο) μέσα από ακροάσεις, τραγούδια, ρυθμικά παιχνίδια, παιχνίδια λόγου και κίνησης.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.