Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ (Εκπαιδευτικός Μουσικής, ΜΑ στον Πολιτισμό).

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαστηριακό σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε εκπαιδευτικό που θέλει να εντάξει στα διδακτικά του εργαλεία πρακτικές της μουσικής εκπαίδευσης, ή να βελτιώσει ό,τι ήδη εφαρμόζει. Απευθύνεται επίσης σε γονείς, παιδαγωγούς, ή δημιουργούς με σχετικό ενδιαφέρον. Δεν προαπαιτείται καμίας μορφής γνώση ή εξοικείωση. Όλοι μας κάποια στιγμή αποκτούμε μια σχέση με τη μουσική ως ακροατές, εκτελεστές, μαθητευόμενοι, ερασιτέχνες κ.λπ. Συνειδητά ή ασυνείδητα έχουμε μουσικές γνώσεις και δεξιότητες, οι οποίες όμως είναι «διάσπαρτες» (fragmented) και δεν διανοούμαστε να τις χρησιμοποιήσουμε. Θα αναπτύξουμε μια μεθοδολογία οργάνωσης αυτού του «διάσπαρτου» υλικού, ώστε δομημένο και ενοποιημένο (Integrated) να αποκτήσει ουσία στο παιδαγωγικό μας έργο. Επειδή θα εστιάσουμε σε πολλά μαθησιακά αντικείμενα και παραδείγματα, (διαθεματικότητα) θα είναι χρήσιμο σε κάθε ειδικότητας και βαθμίδας εκπαιδευτικό, αλλά και στον εκπαιδευτικό μουσικής, που θέλει να έχει αυτή τη δυνατότητα στη διδασκαλία του. Οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν δεξιότητες: (α) παιξίματος μουσικής (με τις δυνατότητες του σώματος αλλά και μουσικών οργάνων), (β) έκφρασης της μουσικότητας (γ) οργάνωσης ομαδικών μουσικών δραστηριοτήτων (στην τάξη, σε μια ομάδα κ.λπ.) (δ) εμψύχωσης ακροάσεων (ενεργητική ακρόαση και κατανόηση των μουσικών έργων) και (ε) διδακτικής με έμφαση στον ήχο (κατανόηση και αξιοποίηση του ήχου κατά τη διδασκαλία).
Οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν δεξιότητες μουσικής με τις δυνατότητες του σώματος αλλά και μουσικών οργάνων Έκφρασης της μουσικότητας και οργάνωσης ομαδικών μουσικών δραστηριοτήτων Στην τάξη, σε μια ομάδα κ.λπ
Θα δοθεί εποπτικό υλικό.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.