Σεμινάριο σε αίθουσα:
Ψυχολογία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (HR), Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά, Επαγγελματική Ανάπτυξη

Triple Certificate in Coaching

Μοιράσου το
Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ICPS - Institute of Counselling & Psychological Studies

Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στις κατηγορίες Ψυχολογία, Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (HR), Συμβουλευτική / Ψυχοθεραπεία / Επαγγελματικά, Επαγγελματική Ανάπτυξη

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Κωνσταντίνος Παππάς, B.Sc., M.Sc., MBPsS
Διευθυντής Διοίκησης ICPS, Managing Partner MDI Hellas, Coaching Trainer & Licensed Facilitator
Πόλλυ Ιωσηφίδη, B.A., M.Ed.
Ιδρύτρια & Πρόεδρος ICPS, Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια & Επόπτρια
Σωτήρης Καραγιάννης, B.Sc., M.Ed., MBA
Managing Partner MDI Hellas, Senior Leadership Trainer

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο χώρο του Coaching μέσα από ιδιωτική πρακτική ή σε οργανισμούς, σε διευθυντές ή supervisors τμημάτων/ομάδων οργανισμών, σε στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, σε ηγέτες κάθε ιεραρχικού επιπέδου, σε εκπαιδευτικούς και σε κάθε είδους επαγγελματία των επαγγελμάτων υγείας (νοσηλευτές, ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κτλ) που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική του Coaching προκειμένου να ενισχύσουν την αποτελεσματικότητα και επιτυχία τους.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σε συνεργασία με:
MDI – Management Development Institute
CCU – Corporate Coach U (Coaching Clinic)
ΑΜΑ – American Management Association (University Certificate Program)

Η εκπαίδευση διαρκεί 90 ώρες και αποτελείται από τρείς ενότητες:

Ενότητα 1η: Κατανόηση του Σύγχρονου Επιχειρηματικού Κόσμου (Understanding the Modern Business World)

Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται η σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα και οι προκλήσεις που προκύπτουν στον τρόπο λειτουργίας των οργανισμών, επίλυσης προβλημάτων, διαδικασιών ορισμού και επίτευξης στόχων, διαχείρισης ανθρώπων και διαδικασιών και αντιμετώπισης της αλλαγής, που επιβάλλεται από την οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα. Σκοπός της ενότητας είναι να κατανοήσει ο coach το περιβάλλον στο οποίο ζουν, εργάζονται και αναπτύσσονται οι μελλοντικοί πελάτες του (εσωτερικοί ή εξωτερικοί), ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να τους καθοδηγήσει κατάλληλα.

Ενότητα 2η: Δεξιότητες Καθοδήγησης (Coaching Skills)

Στην ενότητα αυτή παρέχεται αναλυτική εκπαίδευση σε Δεξιότητες Καθοδήγησης με βάση τρία κυρίαρχα μοντέλα: το Μοντέλο του Coaching Clinic της CCU, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα βήματα και τεχνικές για τη χρήση της Καθοδήγησης εντός και εκτός των οργανισμών, το Μοντέλο του AMA για την Καθοδήγηση Υψηλών Επιδόσεων και τέλος το Μοντέλο της Επικέντρωσης σε Λύσεις (Solution-Focused Coaching) της MDI το οποίο και εφαρμόζεται σε όλους τους τομείς Καθοδήγησης. Σε κάθε μοντέλο οι εκπαιδευόμενοι εξειδικεύονται με πολλαπλές τεχνικές σε θεωρητικό και βιωματικό επίπεδο, καλύπτοντας όλα τα στάδια της διαδικασίας καθοδήγησης (έναρξη, μέση και ολοκλήρωση), ενώ αναλύουν το προσωπικό προτιμώμενο στυλ τους στην καθοδήγηση, μέσω του ερωτηματολογίου PCSI. Επιπλέον, λαμβάνουν εκπαίδευση σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας αλλά και βέλτιστων πρακτικών στην Καθοδήγηση σύμφωνα με το Association for Coaching και εκκινούν την πρακτική τους στην Καθοδήγηση εντός της ομάδας εκπαίδευσης.

Eνότητα 3η: Προσωπική & Διαπροσωπική Ανάπτυξη (Personal & Interpersonal Development)

Στην ενότητα αυτή οι εκπαιδευόμενοι συμμετέχουν σε πολλαπλά βιωματικά εργαστήρια ανάπτυξης προσωπικών και διαπροσωπικών δεξιοτήτων απολύτως απαραίτητων για μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της Καθοδήγησης. Αυτά περιλαμβάνουν εργαστήρια ενσυναίσθησης, επικοινωνίας, διερεύνησης των συγκρούσεων, διαμεσολάβησης και διευκόλυνσης στην αναγνώριση επιλογών και στη λήψη αποφάσεων. Η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων στα παραπάνω αντικείμενα λειτουργεί συμπληρωματικά και ενισχυτικά στις γνώσεις που προσφέρονται μέσα από τις δύο πρώτες ενότητες, καθώς αναπτύσσεται εσωτερικά ο coach και διασφαλίζει μια αποτελεσματική, ποιοτική και επιτυχημένη άσκηση της Καθοδήγησης.

Μέρες-Ώρες Διεξαγωγής
Οι συναντήσεις γίνονται δύο ημέρες την εβδομάδα 18:00-22:00 (ή 18:00-21:00 ανάλογα την ενότητα). Διάρκεια προγράμματος από Μάρτιο 2012 – Ιούνιο 2012.

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Όλα τα νέα και οι ενημερώσεις απευθείας στο email σας