Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Διήμερο Εισαγωγικό Βιωματικό-Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Ψυχόδραμα

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νένα Βλασσά, Ψυχολόγος, Κοινωνιολόγος, Ψυχοδραματίστρια - Ψυχοθεραπεύτρια, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ), Iδρυτικό μέλος Ελληνικής Εταιρίας Ψυχοδράματος, Υπεύθυνη ΙΨΑ.

Σκοπός

«Ο στόχος της ψυχοδραματικής θεραπείας είναι η ολική παραγωγή ζωής. Επιχειρεί να προσδώσει στο άτομο περισσότερη πραγματικότητα απ΄ότι του έδωσε μέχρι τότε ο αγώνας του για τη ζωή. Ο στόχος του είναι μια αφθονία πραγματικότητας (surplus reality). Αυτός ο πλούτος της βιωμένης και ζωντανής εμπειρίας βοηθά το άτομο να διευρύνει σταθερά τον έλεχγο και τη γνώση του εαυτού και του κόσμου δια του βιωμένου γεγονότος και της εμπειρίας και όχι δια της ανάλυσης τους.» J.L. Moreno

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σεμινάριο, θα διεξαχθεί με την κλασσική Μορενική μέθοδο της ψυχοδραματικής συνάντησης. Θα χρησιμοποιηθούν οι κύριες τεχνικές της αντιστροφής ρόλων, του καθρέφτη και του σωσία.
Η συνάντηση θα κλείσει με θεωρητικές αναφορές στη μέθοδο και τη δυναμική των ομάδων καθώς και πληροφορίες για τις βιωματικές ομάδες και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οδηγεί στο δίπλωμα Ψυχοδραματιστή - Ψυχοθεραπευτή.

Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.