Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Ομάδες SELF - COACHING, Βιωματικά Σεμινάρια

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή έχουν βαθύτερες ανησυχίες για την σχέση τους, την επικοινωνία στο ζευγάρι, νιώθουν μόνοι είτε φυσικά είτε ζώντας σε μία σχέση, ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην οικογένεια.

Σκοπός

Στοχεύουμε πάντοτε στην πρόληψη μέσα από την κοινωνική ενημέρωση και υποστήριξη. Προβλήματα στην επικοινωνία, στην κοινωνικότητα, στις αποφάσεις, βιώνουν προσωπικές ανησυχίες, απογοήτευση, κούραση, έχουν όνειρα. Εγκαινιάζουμε μία ομάδα με συγκεκριμένα θέματα και στόχους που αφορούν τα προβλήματά μας στις σχέσεις την κοινωνικότητα, την οικογένεια. Σκοπός μας είναι η επιμόρφωση, η γνώση, η αυθεντική έκφραση των συναισθημάτων μας, η κατανόηση και αποδοχή σε ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ομάδες 6-10 ατόμων.

Πως λειτουργεί η ομάδα;
Η ομάδα μας είναι μια παρέα υποστήριξης, ενημέρωσης και αυτοβοήθειας και όχι ψυχοθεραπευτικής παρέμβασης. Σε αυτό το πλαίσιο οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται ανά τακτά διαστήματα με διαλέξεις από επαγγελματίες για θέματα σχέσεων και οικογένειας. Ταυτόχρονα όμως θα θέτουν θέματα προς συζήτηση, θα μοιράζονται με ασφάλεια και εμπιστοσύνη την προσωπική τους εμπειρία και θα συμμετέχουν σε βιωματικές «ασκήσεις».

Τι συμβαίνει στην ομάδα;
Η ομάδα αποτελεί έναν εναλλακτικό χώρο συνάντησης και αλληλεπίδρασης όπου ενθαρρύνεται η ζεστασιά στην ανθρώπινη επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση και η ανάληψη προσωπικής ευθύνης. Ο επαγγελματίας της κοινωνικής μέριμνας λειτουργεί ως «Διευκολυντής», παρατηρεί και επιβλέπει τη διαδικασία χωρίς τον παρεμβατικό ρόλο που θα είχε σε μια ομάδα ψυχοθεραπείας, δεν πρόκειται για ψυχοθεραπεία. Η ομάδα «αυτοδιοικείται».

Πώς λειτουργώ εγώ μέσα στην ομάδα;
«Μοιράζομαι την εμπειρία μου, εκφράζω τα συναισθήματά μου, ακούω τον άλλο, συμμετέχω σε ένα ασφαλές περιβάλλον αμοιβαιότητας, ενεργοποιούμαι απομακρύνομαι από την στασιμότητα. Αποδέχομαι τον άλλον, γνωρίζω και αποδέχομαι τον εαυτό μου».

Κάθε πότε συναντιόμαστε και ποιοι συμμετέχουν;
Οι συναντήσεις για τα βιωματικά σεμινάρια γίνονται κάθε Τετάρτη και διαρκούν 2 ώρες, 19:00 – 21:00.

Συχνά συμμετέχουν προσκεκλημένοι του κέντρου, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί για να μας μιλήσουν, χωρίς βέβαια καμία άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.