Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδες Αυτοβοήθειας

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Σκοπός

Μοιράζομαι την εμπειρία μου, εκφράζω τα συναισθήματά μου, ακούω τον άλλο, συμμετέχω σε ένα ασφαλές περιβάλλον αμοιβαιότητας, ενεργοποιούμαι, απομακρύνομαι από την στασιμότητα. Αποδέχομαι τον άλλον, γνωρίζω και αποδέχομαι τον εαυτό μου....

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιγραφή
Οι Ομάδες Αυτοβοήθειας απευθύνονται σε ενήλικες. Είναι θεραπευτικές και υποστηρικτικές ομάδες που στοχεύουν στη γνήσια επικοινωνία και αυθεντική συναισθηματική έκφραση, την κατανόηση και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών τους. Αποτελούν έναν εναλλακτικό χώρο συνάντησης και αλληλεπίδρασης όπου ενθαρρύνεται η ζεστασιά στην ανθρώπινη επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση και η ανάληψη προσωπικής ευθύνης.
Ο επαγγελματίας ψυχικής υγείας λειτουργεί ως «Διευκολυντής», παρατηρεί και επιβλέπει τη διαδικασία χωρίς τον παρεμβατικό ρόλο που θα είχε σε μια κλασική ομάδα ψυχοθεραπείας. Η ομάδα «αυτοδιοικείται». Τα αποτελέσματα μιας τέτοιας ομάδας είναι πολλά και σημαντικά για τα μέλη της.

Επαγγελματίες
Στόχος του επαγγελματία, είναι καταρχήν να κάνει συνεντεύξεις και να επιλέξει τα μέλη των ομάδων με γνώμονα τα κοινά τους χαρακτηριστικά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σκοπός του είναι να διαμορφώσει το έδαφος για την συγκρότηση ομαδικότητας και την ανάληψη δραστηριοτήτων από κοινού σύμφωνα με τα ενδιαφέρονται και τις δεξιότητες των συμμετεχόντων.
Στις ομάδες αυτοβοήθειας συμμετέχουν και συνεργάτες του κέντρου ως «Διευκολυντές», ανθρωπολόγοι, ψυχολόγοι, ειδικευόμενοι ψυχίατροι, κοινωνικοί ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί.

Πληροφορίες
Δημιουργούνται ομάδες 8-10 ατόμων. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, δύο ώρες.

Τιμή 50 ευρώ (+ΦΠΑ)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.