Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ – ISO 27001:2013

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
TUV AUSTRIA ACADEMY
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία ISO/Haccp/OHSAS

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε άτομα που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν συμβουλευτικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο ή γενικά σε άτομα που θέλουν να γνωρίσουν πως μπορούν να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και εφαρμόσουν ένα σύστημα διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ISO 27001:2013.

Περιγραφή σεμιναρίου

Βάση της έρευνας «2014 Survey of Certifications» που διενεργείται από τον ISO, το ISO 27001:2013 εμφανίζει μια ανάπτυξη στην εφαρμογή του διεθνώς κατά 7% έχοντας φτάσει (στοιχεία μέχρι τα τέλη του 2014) τα 23.972 διαπιστευμένα πιστοποιητικά.

Δεδομένης και της εξάρτησης του σύγχρονου κόσμου από την πληροφορική αλλά και την αύξηση των απειλών προς τις προσωπικές, επαγγελματικές ή άλλες πληροφορίες μας, η ανάγκη για την κατανόηση των αρχών του ISO 27001:2013 και του τρόπου σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Στο παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται μια δομημένη προσέγγιση για τον συστηματικό σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τελικά την υλοποίηση ενός συστήματος διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών. Στα πλαίσια του σεμιναρίου αναλύονται μεταξύ άλλων οι απαιτήσεις του ISO 27001:2013 με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει στους συμμετέχοντες τα κατάλληλα εφόδια για να μπορούν να δημιουργήσουν ένα Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών βάσει των απαιτήσεων του ISO 27001:2013.

Επίσης, για την μεγαλύτερη εμβάθυνση στις απαιτήσεις του προτύπου, γίνεται συσχέτιση και ανάλυση και των αντίστοιχων κατευθυντήριων οδηγιών όπως αυτές περιγράφονται στο ISO 27002, ενώ παρουσιάζονται ενδεικτικά κάποιες μεθοδολογίες ανάλυσης και αποτίμησης κινδύνου.
Τέλος, γίνεται ανάλυση και συσχέτιση με τις απαιτήσεις άλλων διαχειριστικών προτύπων (π.χ. ISO 9001:2015, ISO14001:2015 κλπ). Για την παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος δεν υπάρχουν υποχρεωτικά προαπαιτούμενα.

Μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από την TÜV AUSTRIA ACADEMY

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.