Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας: «Από την Ελπίδα στην Παγίδα. Η Δραματοθεραπεία στην Απεξάρτηση»

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Δραματοθεραπείας «Ο ΜΙΤΟΣ»
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Η Αντιγόνη Χριστοφόρου σπούδασε ψυχολογία και εκπαιδεύτηκε στην προσωποκεντρική προσέγγιση. Επίσης είναι απόφοιτη του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών της δραματοθεραπευτικής σχολής «ΑΙΩΝ», και έχει εκπαιδευθεί στην τεχνική της προφορικής αφήγησης και στο θεατρικό παιχνίδι. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια δραματοθεραπείας και σε σεμινάρια μέσω τεχνών με Έλληνες και ξένους συντονιστές (Dr. Sue Jennings, Robert Landy, Mooli Lahad, Moreno, Joseph Ofer Katzir, Λ. Γιώτης, Ε. Ζαφειροπούλου). Έχει εργασθεί στο κέντρο απεξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» (Δήμου Καλλιθέας) με εφήβους τοξικομανείς και με τις οικογένειές τους. Επίσης εργάστηκε στο ψυχοθεραπευτικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» με παιδιά και ενήλικες. Από το 2000 μέχρι σήμερα εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια στο ΨΝΑ «Δαφνί» στο τμήμα απεξάρτησης 18 ΑΝΩ. Ανήκει στους Γιατρούς του Κόσμου στο πρόγραμμα «Μείωση της Βλάβης. Οι Δρόμοι της Αθήνας», φροντίζοντας χρήστες ουσιών. Έχει γράψει άρθρα σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες. Δίνει διαλέξεις σε σχολεία, συλλόγους και συντονίζει εργαστήρια δραματοθεραπείας σε όλη την Ελλάδα. Κάνει ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και διατηρεί ομάδες δραματοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε όσους εργάζονται ήδη ή πρόκειται να εργαστούν στο χώρο της απεξάρτησης.

Σκοπός

Σε αυτό το σεμινάριο θα δουλέψουμε με βιωματικό και θεωρητικό τρόπο. Θα επιδείξουμε πως είναι μια δραματοθεραπευτική συνάντηση με ανθρώπους που είναι χρήστες ουσιών. Τι επιδιώκουμε και γιατί; Τι προσδοκούμε; Τι κάνουμε; Τι συμβαίνει; Εισαγωγή, ζέσταμα, επιλογή θέματος, δράση, μοίρασμα, ανατροφοδότηση, κλείσιμο.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ομάδα θα ασχοληθεί με το φαινόμενο της χρήσης ουσιών στην Ελλάδα και με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας όσον αφορά τα κέντρα απεξάρτησης. Επίσης θα μιλήσει για τα τρία στάδια: Πρόληψη – Θεραπεία – Επανένταξη, και για τη δημιουργία κινήτρου. Κατόπιν θα προχωρήσει στην επίδειξη μιας δραματοθεραπευτικής συνάντησης με συμμετοχή της ίδιας της ομάδας (μέσα και έξω), και τέλος θα συζητηθούν όλες οι φάσεις και οι παρεμβάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της δραματοθεραπευτικής συνάντησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, γνώσεων.
Δεν απαιτείται καμία εμπειρία ή γνώση σχετικά με την θεατρική τέχνη.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Θα δοθούν σημειώσεις και βιβλιογραφία.
Το κόστος είναι 70€ και 50€ για τους φοιτητές σπουδαστές.
Φορέστε άνετα ρούχα και φέρτε μαζί σας ένα ζευγάρι καλτσάκια.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.