Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Κέντρο Νόησις
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Νικόλαος Φρατζής - Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής- Επιστημονικός Υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Κέντρου "Νόησις".
Ευάγγελος Κουσιάδης - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας – Ψυχοθεραπευτής.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και αυτογνωσίας δεν αποτελεί θεραπεία. Σε αυτήν την ομάδα μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που θέλει να ανακαλύψει περισσότερες πτυχές για τον εαυτό του και ο καθένας που θέλει να μάθει να βελτιώνει τις σχέσεις του.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρείται η ψυχική ενδοσκόπηση των συμμετεχόντων και η ανεύρεση των κινήτρων και των λόγων που ορίζουν τις επιλογές τους. Στόχο αποτελεί να αποδεχθούν τα μέλη της ομάδας τον μοναδικό εαυτό τους, να εκπαιδευτούν να σκέφτονται θετικά και να θέτουν νέους στόχους που ταιριάζουν αποκλειστικά στους ίδιους. Επίσης να μάθουν να εκφράζονται δημιουργικά, να επικοινωνούν ως σωστοί πομποί και δέκτες, να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους.

Συμπληρωματικά τους δίνεται η ευκαιρία να διερευνήσουν τις σχέσεις τους, τον ρόλο τους μέσα σε αυτές, τις αξίες και το νόημα που σε αυτές αποδίδουν. Να διδαχθούν τρόπους επίλυσης διαφορών αλλά και υγιείς τρόπους να αντλούν ικανοποίηση και αποδοχή από τους στενούς τους ανθρώπους, χωρίς να καταπιέζονται και να νιώθουν αδικημένοι. Η ομάδα αυτή φιλοδοξεί να καταστεί πρότυπο μελλοντικών υγιειών διαπροσωπικών σχέσεων που θα αποπνέονται από σεβασμό, κατανόηση και ενσυναίσθηση.

Η εκπαίδευση παρέχεται μέσω πληροφοριακού και συμβουλευτικού υλικού από τον εισηγητή όσο και•με βιωματικό τρόπο μέσω ανταλλαγής απόψεων και•εμπειριών ζωής μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά και μέσω εφαρμογής συγκεκριμένων ψυχοθεραπευτικών τεχνικών, όπως παίξιμο ρόλων, εικονική απεικόνιση και εκδραμάτιση. Σημαντικό παράγοντα στην όλη διαδικασία αποτελούν οι σχέσεις που θα αναπτυχθούν μεταξύ των ατόμων που αποτελούν την ομάδα και οι αλληλεπιδράσεις τους, καθώς μοιραζόμενοι κοινές ανησυχίες και προβληματισμούς θα νιώσουν περισσότερο άνετα και ανακουφιστικά, θα συμφιλιωθούν με τις αδυναμίες τους και θα κινητοποιηθούν για αλλαγές.

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια ομάδας (20 ώρες)
- Συχνότητα απογευματινών συναντήσεων (2 ώρες ανά εβδομάδα)
- Η ακριβής ημέρα και ώρα των συναντήσεων θα αποφασιστούν από κοινού μεταξύ των ενδιαφερομένων
- Κόστος συμμετοχής (50 ευρώ/μήνα)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.