Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ »

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Το Πολύτεχνο
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

ΜΗΤΣΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ - ΓΙΑΝΝΟΥ (Παιδαγωγός - Εμψυχώτρια Παιδαγωγικής Θεάτρου - Θεατρικό Παιχνίδι)

Περιγραφή σεμιναρίου

Στη Μύκονο, στη Σέριφο, στη Σίκινο, στη Μήλο, πετάς κυπαρισσόμηλο και γω πετάω μήλο. Στην Αμοργό, στην Κίμωλο, στη Νιο, στη Σαντορίνη, μου στέλνεις κιτρολέμονο σου στέλνω μανταρίνι. Στίχοι Ν. Γκάτσου.
Οι άνθρωποι από τα παλιά τα χρόνια μέχρι σήμερα εργάζονται και δημιουργούν. Όλα αυτά τα δημιουργήματα, που κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη, καλύτερη και ομορφότερη λέγονται με μια λέξη πολιτισμός. Πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια, ο άνθρωπος ανακάλυψε το χαλκό. Τότε ξεκίνησε μια νέα εποχή- Η εποχή του χαλκού. Την εποχή αυτή στην Ελλάδα δημιουργήθηκαν τρεις μεγάλοι πολιτισμοί. Ο Κυκλαδικός, ο Μινωικός και ο Μυκηναϊκός πολιτισμός. Εμείς θα εξετάσουμε τον πρώτο.
Μέσα από μια διαδικασία αναπαράστασης, παιχνιδιού, θα μεταφερθούμε πέντε χιλιάδες χρόνια πίσω να κατανοήσουμε, να ανακαλύψουμε τις συνθήκες και την καθημερινότητα του τότε. Θα γίνουμε οι ναυτικοί, θα είμαστε οι έμποροι, θα ζωντανέψουμε κυκλαδικά ειδώλια, θα φτιάξουμε κυκλαδικά εργαλεία.

Σημείωση: Το σεμινάριο είναι βιωματικό. Για την καλύτερη διεξαγωγή του, σας παρακαλούμε να φοράτε άνετα ρούχα και κάλτσες.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.