Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Musical Theater Intensive

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΙΕΚ Εκπαιδευτική Ένωση
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Σίντη Τριάντου Τρεντ
-Bachelor of Fine Arts in Theatre and Dance Education and Musical Theatre, Emerson College, Boston
-Καθηγήτρια χορού με ειδικότητα στο τζαζ, κλακέτες, stage movement και performance skills. -Καθηγήτρια μουσικού θεάτρου, performance coach και χορογράφος με ειδικότητα στο μιούζικαλ.
-International Advisor and Faculty of International Theatre and Dance Project.

Πέννυ Ρίζου
-Bachelor of Arts in Music Education, University of Melbourne Australia.
-Δίπλωμα Μονωδίας στο Ωδείο Αθενεουμ, Αθηνά
-Υψίφωνος μέλος της χορωδίας της Λυρικής Σκηνή από το 1997
-Καθηγήτρια φωνητικής και Μελοδραματικής στο Εθνικό Ωδείο

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, επαγγελματίες ή σπουδαστές, που επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποιημένη εκπαίδευση στο μουσικό θέατρο, σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο γενικότερα αλλά και σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια καταπληκτική βιωματική εμπειρία.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις μουσικό θέατρο είναι να το κάνεις, όχι απλώς να το διδαχθείς. Γι' αυτό δημιουργήσαμε ένα εντατικό πρόγραμμα μουσικού θεάτρου που θα σας βοηθήσει να βιώσετε το μουσικό θέατρο "από μέσα προς τα έξω", ξεπερνώντας τους μηχανισμούς της παράστασης και μπαίνοντας στην καρδιά αυτού που το κάνει σπουδαίο.

Oι τρεις δεξιότητες ερμηνείας, δηλαδή το τραγούδι, ο χορός και η υποκριτική, συνδυάζονται για να αναπτυχθεί η ξεχωριστή εκπαίδευση που απαιτείται για την παραστατική τέχνη του Μουσικού Θεάτρου.
Η σωματική και σκηνική παρουσία γίνονται ένα με τη φωνή και την ερμηνεία του ρόλου και δημιουργείται ένα θεμέλιο που λειτουργεί ως βάση για να αποκτήσεις την δεξιότητα να "παίξεις το τραγούδι" (acting the song).

​Η ταυτόχρονη μάθηση μέσω στρατηγικών εκπαίδευσης, η "προπόνηση απόδοσης" (performance coaching) και η διαδικασία πρόβας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη και δημιουργική εμπειρία με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα κατά νου: Παράσταση Εφαρμογής με αποσπάσματα από τα πιο δυναμικά έργα του Broadway. Έτσι, το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μια επίδειξη των νεοαποκτηθέντων δεξιοτήτων σας!

Θα συμμετέχετε μαζί με τους υπόλοιπους σπουδαστές στoν θίασο, από την ιδέα και την ιστορία μέχρι το σενάριο, το ρόλο, την κίνηση και τη χορογραφία, από τον αυτοσχεδιασμό μέχρι το πρωτότυπο λιμπρέτο, κάθε συνεδρία θα σας ωθήσει να εμβαθύνετε την οπτική σας και να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας στη σκηνή.
Η εκμάθηση τεχνικών υποκριτικής για το Μουσικό Θέατρο, η μελέτη της σκηνής, της πλοκής, των χαρακτήρων, του αυτοσχεδιασμού, των "εισαγωγικών" ατακών και του λιμπρέτου ολοκληρώνουν την σφαιρική προσέγγιση της αρχικής σύλληψης.

Δομή Προγράμματος
Το Musical Theater Intensive περιλαμβάνει σωματική και φωνητική προθέρμανση, τεχνική χορού και στοιχεία κίνησης, εκμάθηση χορογραφικού ρεπερτορίου και χορογραφία μορφής του ρεπερτορίου. Το μάθημα περιλαμβάνει επίσης ρυθμικές και φωνητικές τεχνικές για το Μουσικό Θέατρο, ανάλυση των στίχων, των χαρακτήρων και της δυναμικής του κάθε ρόλου, όπως απαιτείται από κάθε κομμάτι που χτίζεται προς τον τελικό σκοπό.

Πληροφορίες συμμετοχής

​Διάρκεια: δύο μήνες

Οι δύο πρώτες συνεδρίες θα επικεντρωθούν στην εκμάθηση των στοιχείων της κίνησης και των τεχνικών για τη σωστή χρήση της φωνής για την ομιλία και το τραγούδι. Θα κάνουμε επίσης μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις απαρχές, την ανάπτυξη και τα ορόσημα του Μουσικού Θεάτρου.

Παρέχεται:
Πιστοποιητικό από το Κέντρο δια βίου μάθησης "Εκπαιδευτική Ένωση"

Σε όλα τα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «Εκπαιδευτική Ένωση Κ.Δ.Β.Μ.» απονέμονται πιστωτικές μονάδες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ECVET.

 

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.