Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εκπαίδευση στην Αποκατάσταση των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Α. Κοτρώνη
Η Αθανασία Κοτρώνη είναι Ειδική Παιδαγωγός, ΒΑ Δημοτική Εκπαίδευση, ΒΑ Ψυχολογίας Ερευνητική, MSc, Εκπαιδευτική Ψυχολογία – Ειδική Αγωγή (Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες), Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιών & Εφήβων. Η κ. Κοτρώνη εργάστηκε στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. προσφέροντας διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους και οικογένειες στο Συμβουλευτικό Σταθμό από το 1996 έως το 1999. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια που έχουν διοργανωθεί από Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, με θέμα «Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες – Διάγνωση και Αποκατάσταση», καθώς και σε σεμινάρια με σκοπό την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών σε θέματα ψυχικής υγείας που διοργανώθηκαν από την Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Διδάσκει στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. για ψυχολόγους – εκπαιδευτικούς, τα οποία επαναλαμβάνονται από το 1997. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο όπου προσφέρει διαγνωστικές και θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και εφήβους, και συμβουλευτική γονέων. Εργάζεται, επίσης, ως εκπαιδευτική σύμβουλος – ψυχολόγος και συνεργάζεται συμβουλευτικά με διάφορα ιδιωτικά σχολεία.

Σε ποιους απευθύνεται

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε αποφοίτους ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς ή/και λογοπεδικούς.

Σκοπός

Εκπαίδευση στη μαθησιακή αξιολόγηση και σε ειδικές μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών Ανάγνωσης, Γραφής/Γραπτής Έκφρασης, Μαθηματικών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Περιεχόμενο - Θεματικές ενότητες
- Από τη Διάγνωση στο Εξατομικευμένο Πρόγραμμα
- Επεξεργασία των ακόλουθων Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών: Προφορικός Λόγος, Ανάγνωση/ Κατανόηση, Γραφή/Γραπτή Έκφραση, Μαθηματικά
- Σε κάθε τομέα περιλαμβάνονται: Στρατηγικές μάθησης, μελέτης και αποκατάστασης διαδικασίες για τη διδασκαλία, μεταγνωστικές διαδικασίες, διδακτικές δραστηριότητες/ παιχνίδια, σύνταξη Εξατομικευμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος και Πλάνου Μαθήματος
- Στρατηγικές ενσωμάτωσης και ενίσχυσης της αυτό-εκτίμησης και της αυτό-αποτελεσματικότητας

Πληροφορίες συμμετοχής

- Διάρκεια - Έναρξη: 125 ώρες, Φεβρουάριος 2014
- Μέρες και ώρες διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξάγεται ανά 15νθήμερο, ημέρες Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 9:00 – 14:00.
- Κόστος συμμετοχής: Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 1.200 €. Δίνεται η δυνατότητα πληρωμής σε 6 δόσεις των 200 ευρώ/έκαστη.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.