Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιωματικά Σεμινάρια για γονείς - Εφηβική ηλικία

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Θεραπευτικό Εργαστήρι
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Δήμητρα Ξενάκη, ψυχοθεραπεύτρια - οικογενειακή σύμβουλος
Αθανασία Τριανταφυλλοπούλου, ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια

Περιγραφή σεμιναρίου

Σε μια εποχή όπου όλοι βιώνουμε μεγάλες αλλαγές και αβεβαιότητα για το μέλλον μας, μπορεί να φαντάζει ίσως πολυτέλεια να ασχολούμαστε με την εκπαίδευση μας ως γονείς ή την προσωπική μας ανάπτυξη. Ωστόσο, σε αυτήν ακριβώς την εποχή, πιστεύουμε ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να αναζητήσουμε τρόπους ώστε να διαχειριζόμαστε τις κάθε είδους κρίσεις που προκύπτουν στην οικογένεια, να μάθουμε να ακούμε και να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά, να επιλύουμε τις συγκρούσεις, να μειώνουμε το άγχος, να ξανα-ανακαλύψουμε τις πηγές της χαράς και της δύναμης, να χτίσουμε την αυτοεκτίμηση των παιδιών και να ενισχύσουμε τη δική μας, να θέτουμε όρια και προτεραιότητες και βέβαια να θυμηθούμε ή να δημιουργήσουμε τρόπους ώστε να ζούμε μια ζωή με πληρότητα.
Με παραδείγματα, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση, παιγνίδια ρόλων θα βρούμε τις λύσεις και απαντήσεις που ταιριάζουν στον ιδιαίτερο τρόπο που βιώνει ο καθένας την εμπειρία του ως γονιός.

Ημερομηνίες Διεξαγωγής
Εφηβική ηλικία, Τετάρτη 18:00-20:30
22/2, 29/2, 7/3, 14/3, 21/3, 28/3, 4/4, 11/4, 18/4, 25/4

Ποιοί είμαστε:
Δουλεύουμε με ενήλικες, ζευγάρια, οικογένειες, ομάδες, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα παρέχοντας:

* Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική
* Ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία
* Θεραπεία και συμβουλευτική ζευγαριών
* Οικογενειακή θεραπεία
* Συμβουλευτική γονέων
* Βιωματικά σεμινάρια
* Ανοιχτές εκπαιδευτικές εκδηλώσεις

Γεννιόμαστε όλοι με τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε και να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε, όμως, πολύ συχνά πρώιμες εμπειρίες στην οικογένεια ή στο κοινωνικό μας περιβάλλον, συναισθηματικές εμπλοκές, η ανάγκη να προσαρμοσθούμε στις κοινωνικές νόρμες, οι ρόλοι που καλούμαστε να παίξουμε, οι γρήγορες αλλαγές στις κοινωνίες που ζούμε, οι συγκεκριμένοι δρόμοι σκέψης που έχουμε μάθει να ακολουθούμε, μας οδηγούν στην απομάκρυνση από τον πραγματικό εαυτό μας. Αυτή η απομάκρυνση μπορεί να πάρει διαφορετικές μορφές και έτσι να εμφανισθεί ως δυσκολία στις σχέσεις μας με τους άλλους, ως άγχος, στρες, πανικός, κατάθλιψη, φοβίες, έμμονες ιδέες, αϋπνία ή ψυχοσωματικά προβλήματα ή να εκδηλωθεί ως αδυναμία να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να βιώσουμε μία ζωή με νόημα. Με την ψυχοθεραπεία, μέσα σ’ ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης, αποδοχής και ασφάλειας, επιχειρούμε να γνωρίσουμε, να θυμηθούμε, να έρθουμε πιο κοντά και να αποδεχθούμε τον αυθεντικό εαυτό μας απελευθερώνοντας έτσι τη δημιουργικότητα που είναι εγγενής σε κάθε άνθρωπο ώστε να βιώνουμε μια πιο γεμάτη ζωή.

Θεωρητική και τεχνική βάση της δουλειάς μας αποτελεί η συστημική - οικογενειακή θεραπεία, αλλά καθώς η ανθρώπινη εμπειρία είναι σαφώς ευρύτερη από οποιαδήποτε θεραπευτική προσέγγιση, χρησιμοποιούμε επίσης τεχνικές και έννοιες από άλλες προσεγγίσεις όταν θεωρούμε ότι είναι πιο αποτελεσματικές τη συγκεκριμένη στιγμή για το συγκεκριμένο άτομο ή άτομα με τα οποία δουλεύουμε.

Πιστεύουμε βαθιά, ότι οι άνθρωποι είμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας και όχι αποκομμένοι, ότι αναζητάμε συνομιλητές και συνοδοιπόρους στο δρόμο μας και ότι διαμορφώνουμε και κατασκευάζουμε από κοινού την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Έτσι, η δουλειά μας με τους ανθρώπους πλαταίνει και ανοίγει τους ορίζοντες και της δικής μας ζωής και θέασης του κόσμου.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.