Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Το Βρεφικό μασάζ & τα οφέλη του

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Συντονισμός ομάδας: Ευαγγελία Πρασούδη. Η Ευαγγελία Πρασούδη είναι εργοθεραπεύτρια. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με βρέφη και παιδιά νηπιακής ηλικίας, ως συνεργάτης σε ιδιωτικά κέντρα καθώς και με την παράλληλη στήριξη.
Η εκπαίδευσή της στον τομέα της παιδιατρικής εργοθεραπείας περιλαμβάνει εξειδίκευση στην μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης καθώς και πληθώρα άλλων σεμιναρίων όπως:
• ‘’Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και Αισθητικοκινητική Ανάπτυξη Προώρων και Τελειόμηνων Βρεφών (0 έως 18 μηνών)’’ - Αξιολόγηση και Παρέμβαση, Παιδιατρικό Ινστιτούτο Ελίζα Μάγκλαρη
• Αισθητηριακή Ολοκλήρωση για μωρά.
• «Δυσκολίες συμπεριφοράς - εκπαιδευτικές μέθοδοι παρέμβασης σε παιδιά με ΔΕΠ-Υ ΚΑΙ ΑΥΤΙΣΜΟ»
• Αισθητηριακή Αμυντικότητα: μια περιεκτική θεραπευτική προσέγγιση (Willbarger)
• « Λεπτή κινητικότητα- Πρακτική Προσέγγιση»,
• ‘’Η Ανάπτυξη της Όρασης σε Παιδιά Σχολικής και Προσχολικής Ηλικίας’’, Βασίλης Κόκοτας
Στο βιογραφικό της έχει συμμετοχές παρακολούθησης από διάφορα Πανελλαδικά Συνέδρια.
‘Εχει παρακολουθήσει για τρία χρόνια εποπτικούς ετήσιους κύκλους στην παιδιατρική εργοθεραπεία.
.Είναι εκπαιδευμένη στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille H αγάπη και η ενασχόλησή της ως εργοθεραπεύτρια με μωρά τυπικής, μη τυπικής ανάπτυξης και πρόωρα βρέφη, την οδήγησε να πιστοποιηθεί στο βρεφικό μασάζ για να προσφέρει κάτι όμορφό στα νέα μωρά και τους νέους γονείς, πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές συναντήσεις γονέων στο βρεφικό μασάζ, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Σε ποιους απευθύνεται

Τα μαθήματα απευθύνονται σε γονείς (ή φροντιστές) με μωρά έως 12 μηνών.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η αφή είναι η πρώτη αίσθηση που αναπτύσσεται από όταν το μωρό βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς. Την αίσθηση της αφής την επεξεργαζόμαστε δια μέσου του δέρματος, το μεγαλύτερο όργανό μας, που είναι αυτό που μας συνδέει με τον έξω κόσμο και μας βοηθάει να αποκτήσουμε σχήμα και εικόνα του εαυτού μας.

Ο ανθρωπολόγος Ashley Montagu έγραψε:
«Τα ανθρώπινα πλάσματα δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς άγγιγμα…»

Το βρεφικό μασάζ, δια μέσου του υγιούς αγγίγματος, αποτελεί ένα από τα πρώτα εργαλεία στην φαρέτρα του νέου γονιού για πρωταρχική αλληλεπίδραση και επικοινωνία και βάζει τα θεμέλια για μια ζωή εμπιστοσύνης, τρυφερότητας, αγάπης και ενσυναίσθησης.

Η εμπειρία του βρεφικού μασάζ βοηθά τους γονείς να αισθανθούν ότι έχουν ήδη όλα τα απαραίτητα εργαλεία και μαθαίνουν ότι μπορούν οι ίδιοι να διαβάζουν τα σημάδια του μωρού τους.

Εμπνεύστρια του προγράμματος αποτέλεσε η Αμερικανίδα Vimala Mc Clure, συγγραφέας του βιβλίου Infant Massage, a Handbook for Loving Parents.

Παρόλο που το βρεφικό μασάζ είναι μια τέχνη που υπάρχει εδώ και αιώνες σε πάρα πολλές χώρες ως κομμάτι της κουλτούρας τους, η Vimala Mc Clure ήταν η πρώτη που κατάφερε να συνθέσει ένα επαγγελματικό πρόγραμμα. Μέσα από πολυετή προσωπική έρευνα κι εμπειρία δημιούργησε έναν οδηγό μασάζ, απλό κι ευχάριστο για όλους, με τεχνικές εμπνευσμένες από το ινδικό και σουηδικό μασάζ καθώς και από τεχνικές της γιόγκα και της ρεφλεξολογίας.

Τα οφέλη του βρεφικού μασάζ:

  •  Ανακουφίζει κολικούς, δυσκοιλιότητα, κοιλιακές κράμπες, γαστρεντερικούς πόνους.
  •  Ανακουφίζει από πόνους δοντιών αλλά και πόνους ανάπτυξης σώματος.
  •  Μειώνει την υπερευαισθησία στο άγγιγμα.
  •  Αποφορτίζει την ένταση μυϊκά και συναισθηματικά.
  •  Το βρεφικό μασάζ διεγείρει βασικά συστήματα του οργανισμού (κυκλοφορικό, ανοσοποιητικό, πεπτικό, νευρικό, ορμονικό, λεμφικό, αναπνευστικό, μυοσκελετικό) με αποτέλεσμα την ομαλότερη λειτουργία και ανάπτυξή τους.
  •  Βελτιώνει την ποιότητα ύπνου του μωρού.
  •  Βοηθάει στην αυτορρύθμιση του βρέφους, την ικανότητα του μωρού να βρίσκει τρόπους σιγά σιγά να ηρεμεί τον εαυτό του.
  •  Προωθεί την αισθητηριακή ολοκλήρωση του μωρού.
  •  Αποτελεί τη βάση για πρώτη εξωλεκτική επικοινωνία γονέα και βρέφους και ενισχύει την μεταξύ τους επαφή και σχέση.
  •  Σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Λίγα λόγια για τα μαθήματα

Τα μαθήματα απευθύνονται σε γονείς (ή φροντιστές) με μωρά έως 12 μηνών.

Η διδασκαλία του βρεφικού μασάζ περιλαμβάνει πέντε εβδομαδιαίες συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης διδάσκονται τεχνικές μάλαξης για ολόκληρο το σώμα του μωρού (πόδια, κοιλιακή χώρα, στήθος, χέρια, πλάτη, πρόσωπο), καθώς και ήπιες ασκήσεις διάτασης με στόχο την ενδυνάμωση και ευθυγράμμιση του κορμού του και την συντήρηση της ευλυγισίας του.

Παράλληλα με τις τεχνικές του μασάζ, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα με το μωρό σας και θα μάθετε να κατανοείτε καλύτερα το νέο μέλος της οικογένειάς σας. Σε κάθε μάθημα ακολουθεί συζήτηση, όπου σας δίνετε η ευκαιρία να μοιραστείτε τις δικές σας εμπειρίες, να μάθετε από τους υπόλοιπους γονείς, και φυσικά να γνωριστείτε.

Σε κάθε μάθημα θα σας παρέχεται το αντίστοιχο έντυπο υλικό. Στο τέλος της εκπαίδευσης «απονέμεται» στο μωρό και στους γονείς του μία αναμνηστική βεβαίωση.

Το μασάζ γίνεται αποκλειστικά και μόνο από τους γονείς-φροντιστές προς το μωρό τους. Η επίδειξη των μαλάξεων από την εκπαιδεύτρια γίνεται πάνω σε ειδική εκπαιδευτική κούκλα.

Είμαστε έτοιμοι να σας καλωσορίσουμε σε αυτό το όμορφο ταξίδι του υγιούς αγγίγματός για εσάς και το μωράκι σας!

Πληροφορίες συμμετοχής

Παροχές:

  •  Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  •  Υλικό σημειώσεων.
  •  Βεβαίωση παρακολούθησης.

Διάρκεια: 5 συναντήσεις

Κόστος Συμμετοχής

100€/ άτομο

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.