Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Η ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΥΣΛEΞΙΑΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Άννα Πολεμικού
PhD. – Νευροψυχολόγος, Ειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή, Διδάσκουσα Π.Δ.407/80 στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Διδάσκουσα Ψυχολογίας στο N.Y. College

Σε ποιους απευθύνεται

Η ημερίδα απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας, Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, φυσικοθεραπευτές και άλλους ειδικούς που στελεχώνουν τους εκπαιδευτικούς και θεραπευτικούς χώρους, καθώς και σε μη-ειδήμονες ενδιαφερόμενους.

Σκοπός

Η αναπτυξιακή δυσλεξία είναι μία διαταραχή του γραπτού λόγου που επηρεάζει έναν στους δέκα μαθητές. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιάσει τη δυσλεξία μέσα από μία πρωτότυπη ματιά. Συγκεκριμένα η έμφαση δίνεται (1) στην σημασία που έχει η πρώιμη παρέμβαση για την ελαχιστοποίηση μελλοντικών προβλημάτων, και (2) στην ενσυναίσθηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο δυσλεκτικός μαθητής. Με την ολοκλήρωση της ημερίδας, οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τη φύση των ελλειμάτων που παρουσιάζουν τα άτομα με δυσλεξία κάθε ηλικίας, και να προσαρμόζουν τις τεχνικές παρέμβασής τους σε εξατομικευμένο επίπεδο μεγιστοποιώντας το όφελος της συνδρομής τους σε μαθησιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Περιγραφή σεμιναρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.00 - 10.30 Προσέλευση - Εγγραφές

10.30 - 12.00 Εισαγωγή στις Διαταραχές του Γραπτού Λόγου. Ορισμός Αναπτυξιακής Δυσλεξίας. Συμπτώματα Ανά Ηλικία (Προσχολική – Σχολική – Εφηβεία). Video.

12.00 - 12.30 Διάλειμμα για καφέ

12.30 - 14.00 Πριν την Διάγνωση: Ο Ρόλος της Φωνολογικής Ενημερότητας στην Προσχολική Ηλικία, η Αναπτυξιακή Πορεία Αλφαβητισμού και Τεχνικές Ενίσχυσης στην Τάξη.

14.00 - 15.00 Διάλειμμα για γεύμα

15.00 - 16.30 Νευροψυχολογική Ματιά στην Αιτιοπαθογέννεση. Video: Πώς Μαθαίνει ο Δυσλεξικός Μαθητής; (Βιωματικές ασκήσεις)

16.30 - 17.00 Διάλειμμα για καφέ

17.00 - 18.40 Κλασσικές Θεραπευτικές προσεγγίσεις – Προτάσεις για Εκπαιδευτικές Παρεμβάσεις Μέσα στην Τάξη. Στηρίζοντας τον Δυσλεκτικό Μαθητή μέχρι την Ενηλικίωση.

18.40 - 19.00 Ερωτήσεις - Ανοιχτή Συζήτηση

19.00 Τέλος Ημερίδας

Συμμετοχή:
Φοιτητές: € 35
Εκπαιδευτικοί: € 45
Επαγγελματίες: € 60

Το κόστος συμμετοχής περιλαμβάνει:
- Παρακολούθηση του επιστημονικού προγράμματος
- Διαλλείματα καφέ
- Γεύμα
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.