Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Βιωματικό Σεμινάριο για Γονείς - Υποστηρίζω το παιδί μου στο σχολείο

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΝΟΗΜΑ - Εργαστήριο Συστημικής Εκπαίδευσης & Θεραπείας
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Κατερίνα Δούκα, Φίλια Κατσώρη, Ευαγγελία Δούκα

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς μαθητών του Δημοτικού σχολείου.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το σχολείο σήμερα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, πιεστικό και ανταγωνιστικό για τους μικρούς μαθητές. Οι γονείς καλούνται να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τα παιδιά τους στη μαθησιακή διαδικασία και ταυτόχρονα να τα υποστηρίξουν να αυτονομηθούν. Η αναζήτηση αυτής της ισορροπίας ανάμεσα στην υποστήριξη και την αυτονομία αποτελεί στόχο του συγκεκριμένου σεμιναρίου.
Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους και να επαναπροσδιορίσουν το ρόλο τους ως γονείς σε σχέση με την πορεία των παιδιών τους στο σχολείο.

Βιωματικά Σεμινάρια
Τα βιωματικά σεμινάρια έχουν σαν στόχο να υποστηρίξουν τους ανθρώπους ώστε να συνειδητοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με νέους, πιο λειτουργικούς, τρόπους και ταυτόχρονα να διαφυλάσσουν τη διαφορετικότητα τους.
Στα βιωματικά σεμινάρια οι ομάδες λειτουργούν «μέσω του βιώματος» και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχή του κάθε συμμετέχοντα. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούνται τεχνικές (συζήτηση σε ζευγάρια, σε μικρές ομάδες, εκδραμάτιση ρόλων κλπ.) που βοηθούν στην ανάπτυξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας μέσα στην ομάδα. Οι βιωματικές ομάδες προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον μέσα στο οποίο τα άτομα μπορούν να δοκιμάσουν νέες συμπεριφορές και να ανακαλύψουν νέους τρόπους επικοινωνίας.

Τόπος διεξαγωγής:
-Βριλήσσια, Διός 42-44 & Αναπαύσεως
-Ν. Σμύρνη, Ομήρου 48

Έκπτωση για ομαδικές συμμετοχές, άνω των 3 ατόμων

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.