Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Χριστουγεννιάτικα διαδραστικά εργαστήρια για παιδιά

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Ελένη Μπασδάρα, Αφηγήτρια παραμυθιών –Εμψυχώτρια
Η Ελένη Μπασδάρα γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα όμως ο χρόνος την οδήγησε στα μονοπάτια των παραμυθιών. Επιμορφώθηκε σε εξειδικευμένα προγράμματα για την σημασία του λαϊκού παραμυθιού τόσο σε θεωρητικό πλαίσιο όσο και σε βιωματικά εργαστήρια. Από το 2016 αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους σε, πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοθήκες, δημιουργικά βιβλιοπωλεία και κ.α. Εισηγήθηκε πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα. Επίσης συμμετέχει σε φεστιβάλ αφήγησης στην Ελλάδα. Μεγάλωσε μαζί με παραμύθια και ιστορίες που άκουγε όταν ήταν παιδί. Αγάπησε όλους τους ήρωες των παραμυθιών που ζωντάνευαν στη φαντασία της, τους καλούς και τους κακούς τους βασιλιάδες και τις μάγισσες, μα ακόμα περισσότερο τα έξυπνα παιδιά που κατάφερναν να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια για να πέτυχουν το σκοπό τους. Για αυτό λέει παραμύθια σήμερα, για να μην ξεχαστούν όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών και να συντροφεύουν και άλλα παιδιά μικρά και μεγάλα.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το ροδάνι του μύλου
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… κάποιοι όμως κάτω στην γη πριονίζουν το δέντρο της ζωής για να φέρουν τα πάνω – κάτω . Σωστά το μαντέψατε είναι οι… καλικάντζαροι !!
Παραδόσεις και Λαϊκά παραμύθια θα μπλεχτούν στο κουβάρι της αφήγησης και θα κυνηγήσουμε τους καλικάντζαρους μακριά . Η αλήθεια είναι ότι κάτι φοβούνται πάρα πολύ πάνω στη γη. Μπορείτε να φανταστείτε τι είναι;
Σας προσκαλούμε να το ανακαλύψουμε μαζί σε μια διαδραστική αφήγηση παραμυθιού.

Ψέματα και αλήθεια έτσι λεν΄ τα παραμύθια…

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μαγειρική σόδα
Ελάτε μικροί και μεγάλοι να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια με την δική μας ταυτότητα για να υποδεχτούμε τον Άγιο Βασίλη. Τα παιδιά καθώς και οι γονείς θα περάσουν ένα όμορφο απόγευμα δημιουργώντας στολίδια από ζύμη μαγειρικής σόδας, διακοσμώντας τα όπως εκείνοι θέλουν και επιθυμούν μέσα από ποικιλία υλικών και υφών δίνοντας τον προσωπικό τους χαρακτήρα στα φετινά μας Χριστούγεννα.

Μουσικοκινητικό παιχνίδι με χορό και τραγούδι
Ελάτε να περάσουμε ένα όμορφο πρωί γεμάτο παιχνίδι χορό και τραγούδι! Θα ακούσουμε την ιστορία του αγαπημένου Ρούντολφ και θα γίνουμε κ εμείς ελαφάκια βοηθώντας τον Άγιο Βασίλη να μοιράσει τα δωράκια του! Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Τα λαϊκά παραμύθια διαδόθηκαν από στόμα σε στόμα μέχρι τις μέρες μας. Είναι μια λαϊκή φανταστική διήγηση υπερφυσικών πράξεων, θαυμαστών ιστοριών, που δεν προβάλλονται ως αληθινές αλλά χάνονται στα βάθη του χρόνου και του χώρου και αποσκοπούν στη καλλιέργεια της φαντασίας και ψυχαγωγίας των παιδιών.

Ελάτε να ταξιδέψουμε μικροί και μεγάλοι στον κόσμο των παραμυθιών.

Πληροφορίες συμμετοχής

Το ροδάνι του μύλου
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, 12:00 – 13:30

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από μαγειρική σόδα
Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, 18:00 – 19:30

Μουσικοκινητικό παιχνίδι με χορό και τραγούδι
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 12:00 – 13:30

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο αριθμός των θέσεων θα είναι περιορισμένος και συνιστάται η διενέργεια self test.

Στο Katalinas Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
  • Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
  • Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
  • Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση

Κόστος Συμμετοχής

Κόστος: 35€ (και για τα 3 εργαστήρια)

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.