Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Αξιολόγηση & Παρέμβαση σε μορφές Ψυχοπαθολογίας στο Παιδί και τον έφηβο με παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Psychopedia
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ελευθερία Μπουγονικολού, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος, Msc In Psychology of Child Development.

Η Ελευθερία Μπουγονικολού είναι ψυχολόγος, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την περιφέρεια Αθηνών. Είναι πτυχιούχος ψυχολογίας (BSC (Hons) In Applied Psychology) με μεταπτυχιακό στην Παιδοψυχολογία (Msc In Psychology Of Child Development). Έχει εξειδικευτεί στην ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων, στις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή καθώς και στην ψυχοεκπαίδευση και συμβουλευτική γονέων. Έκτοτε εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και ασχολείται με παιδιά και εφήβους με Προβλήματα Συμπεριφοράς, Μαθησιακές Δυσκολίες, Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος και Συμβουλευτική Γονέων. Η επιμόρφωσή της περιλαμβάνει πληθώρα σεμιναρίων ψυχολογίας, χορήγησης ψυχοδιαγνωστικών τεστ και τεστ μαθησιακών δυσκολιών καθώς και εθελοντισμός σε φορείς ειδικής αγωγής και κέντρων διάγνωσης και υποστήριξης παιδιών και εφήβων.

Σε ποιους απευθύνεται

Ψυχολόγους και Ειδικούς Ψυχικής υγείας, Ειδικούς παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Εκπαιδευτικούς και το ευρύτερο ενδιαφερόμενο κοινό.

Σκοπός

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να μπορούν να αξιολογήσουν και να παρέμβουν τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο σε παιδιά και εφήβους με κάποια μορφή ψυχοπαθολογίας μέσα από τις δημιουργικές δραστηριότητες και κυρίως το παιχνίδι.

Περιγραφή σεμιναρίου

 To Psychopedia Κέντρο Eκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας παρουσιάζει το ΝEO Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: Αξιολόγηση & Παρέμβαση σε μορφές Ψυχοπαθολογίας στο Παιδί και τον έφηβο με παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες.

Το παιχνίδι συμβάλλει τόσο στην σωματική όσο και στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιου. Προσφέρει στο παιδί χώρο, φαντασία, ασφάλεια, φροντιδα, αγάπη και κυρίως εμπιστοσύνη. Το παιδί μέσα από το παιχνίδι λοιπόν μπορεί να εξερευνήσει τα συναισθήματα του, να εκφράσει τους προβληματισμούς του καθώς και να επαναπροσδιορίσει κάποιες επώδυνες εμπειρίες που τυχόν μπορεί να έχει περάσει στη μέχρι τώρα ζωή του.

Ενότητες που θα αναπτυχθούν:

  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά με Συναισθηματικές Διαταραχές
  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά με Συμπεριφορικές Διαταραχές
  • Παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά με Νευροβιολογικες Διαταραχές (ΔΕΠΥ)
  • Παιχνίδια και Δραστηριότητες για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (Αυτισμός)
  • Παιδιά και Εθισμός Διαδικτύου
  • Διαδικτυακά Παιχνίδια και Δραστηριότητες

Πληροφορίες συμμετοχής

Επιπλεόν δυνατότητα Οnline παρακολούθησης μέσω Skype

Επιπλέον δυνατότητα Ασύγχρονης παρακολούθησης (αποστολή βίντεο της εισήγησης, οι συμμετέχοντες το παρακολουθούν στο δικό τους χρόνο).

Δίδεται Βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικό υλικό.

Κόστος Συμμετοχής

35€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.