Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Μαθησιακές Δυσκολίες ή ... δυσλεξία;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Evy Syrou
Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Εύη Σύρου, Γνωσιακή Ψυχολόγος, Doctorante Université Lumière Lyon2

Σε ποιους απευθύνεται

Η διάλεξη απευθύνεται σε:
- γονείς
- εκπαιδευτικούς
- φοιτητές ψυχολογίας και ψυχολόγους
- κοινωνικούς λειτουργούς
- ειδικούς παιδαγωγούς
- λογοθεραπευτές
- εφήβους ή ενήλικες με μαθησιακές δυσκολίες.

Σκοπός

Στόχος αυτής της ενημέρωσης είναι να μάθουν και να διαχωρίσουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τις μαθησιακές δυσκολίες από τη δυσλεξία και να μπορούν να κάνουν μία πρωτογενή εκτίμηση για το πού και πώς θα μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί. Πρακτικοί τρόποι συμπεριφοράς και βοηθητικοί άξονες θα τους οχυρώσουν στο να κάνουν τη ζωή στο σπίτι & το σχολείο λίγο πιο εύκολη!

Περιγραφή σεμιναρίου

"Διαβάζει αλλά τα ξεχνάει" - "Πετάει η σκέψη του" - "Είναι τόσο έξυπνος/η, αλλά βαριέται" - "Δημιουργεί συνεχώς προβήματα στην τάξη" - "Η επιθετικότητα με απασχολεί" - "Δεν ξέρουμε πού να απευθυνθούμε"

Πολλά ακούγονται γύρω από αυτές τις μαθησιακές δυσκολίες & τη δυσλεξία σε βαθμό που δύσκολα ξεχωρίζεται η σημαντική διαφορά τους.
Γονείς & εκπαιδευτικοί δηλώνουν πολύ συχνά ανίκανοι και απογοητευμένοι που δεν μπορούν και δεν ξέρουν πώς να διαχωρίσουν τη δυσλεξία ή τις μαθησιακές δυσκολίες των παιδιών και πολύ περισσότερο τον τρόπο να διευκολύνουν τη μαθησιακή ζωή τους.

Με βάση πλέον τη συναισθηματική νοημοσύνη και όχι τον κλασικό δείκτη ευφυίας, θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τη σημαντική οδό επικοινωνίας με το παιδί σε δυσκολία.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το γαλλικό πρόγραμμα μαθησιακής αναδιοργάνωσης (μέθοδος PIAGET), με το οποίο μπορούν να βελτιωθούν οι επιδόσεις κάθε παιδιού και να εντοπιστεί συγκεκριμένα η νοητική δομή που δυσκολεύει τη μάθηση. Μία πρωτοποριακή προσέγγιση πέρα από τον αγχωτικό δείκτη νοημοσύνης IQ και τα αμφίβολα διαγνωστικά τεστ που προτείνονται μέχρι σήμερα. Μία προσέγγιση που βοηθά να κατανοήσουμε σε βάθος τις πραγματικές μαθησιακές δυσκολίες του παιδιού χωρίς να το καταδικάσουμε ή να το στιγματίσουμε με τον όρο "κακός μαθητής" ή "δυσλεκτικός" ή με "διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα"!

Πληροφορίες συμμετοχής

* Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας - Μέγιστος αριθμός: 20 άτομα
* Δίνονται βεβαιώσεις παρακολούθησης
*Δίνεται υλικό του σεμιναρίου
*Συμμετοχή: €25

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.