Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ στο Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Τέχνη & Πολιτισμός

Εισηγητής

Αναστάσης Φιλιππακόπουλος
Σπούδασε σύνθεση στην Ανώτατη Ακαδημία των Τεχνών Βερολίνου (σήμερα Universitaet der Kuenste Berlin). Από το 2003 είναι μέλος της διεθνούς ομάδας συνθετών Wandelweiser. To 2006 κυκλοφόρησε cd του με τίτλο “solo pieces” από την Edition Wandelweiser Records. Η μουσική του έχει παιχτεί στην Ελλαδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις Η.Π.Α από μουσικούς όπως οι διευθυντές ορχήστρας Αλέξανδρος Μυράτ με την Κ.Ο.Θ. και την Καμεράτα, Mark Menzies με την Calarts String Orchestra, οι φλαουτίστες Antoine Beuger, Manuel Zurria, Katrin Zenz και Ναταλία Γεράκη, οι ομποΐστες Κώστας Τιλιακός και Kathy Pisaro, οι κλαρινετίστες Juerg Frey, Germaine Sijstermans, Γιάννης Σαμπροβαλάκης και William Powell, ο κιθαρίστας Denis Sorokin, οι πιανίστες John mc Alpine, Dante Boon, Teodora Stepancic, Ερατώ Αλακιοζίδου, Μαρία Αλούπη, Παναγιώτης Κραμπής, R. Andrew Lee και Mark So, η οργανίστρια Eva Maria Huben κ.ά. Το 2012 επισκέφτηκε το California Institute of the Arts στο Los Angeles ως προσκεκλημένος καλλιτέχνης όπου παρουσίασε τη μουσική του σε συναντήσεις με τους φοιτητές και σε συναυλίες. Το 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο cd του από την EWR με τίτλο “songs and piano pieces”.

Σε ποιους απευθύνεται

Το μάθημα απευθύνεται σε ακροατές οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τους μεγάλους συνθέτες της Δύσης και που είτε έχουν είτε δεν έχουν κάποιες βασικές μουσικές γνώσεις.

Περιγραφή σεμιναρίου

Τα έργα του Μπαχ, του Βιβάλντι, του Μότσαρτ, του Μπετόβεν, του Σούμπερτ, του Τσαϊκόφσκι, του Μπραμς, του Ντεμπισύ, του Περτ και άλλων δημιουργών μέχρι τις μέρες μας γίνονται αντικείμενο συγκεντρωμένης ακρόασης. Ακολουθούν συζητήσεις πάνω στην ιδιαιτερότητα της γλώσσας και του περιεχομένου του κάθε συνθέτη και του κάθε ξεχωριστού έργου. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ανάπτυξη της υποκειμενικής ματιάς των συμμετεχόντων. Έτσι αναζητείται μία εσωτερική, βιωματική σχέση με τη μουσική. Ταυτόχρονα αναλύονται και κατανοούνται θεμελιακές έννοιες που αφορούν στην κλασική μουσική όπως Κονσέρτο, Κουαρτέτο, Συμφωνία, Συμφωνικό Ποίημα, Τονικότητα, Πολυφωνία κ.ά.

Πληροφορίες συμμετοχής

Τετάρτη / 7:15-8:45 μ.μ., Διάρκεια: 14 εβδομάδες

Κόστος Συμμετοχής

210€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.