Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής για παιδιά ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (6-13 ετών) στην ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ: ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ & ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΛΥΒΕΣ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Arkki by AKTO
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Francesca Cochiara
Η Francesca Cocchiara είναι αρχιτέκτονας μηχανικός από το Κάλιαρι της Ιταλίας. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Κάλιαρι το 2011 και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών - Master of Science in Human Settlements - στο KU Leuven του Βελγίου, το 2014. Έχοντας ζήσει και εργαστεί σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης και στην Νέα Υόρκη, ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για το πώς οι άνθρωποι πλάθουν το περιβάλλον στο οποίο ζουν και το αντίστροφο. Πλέον, ζει και εργάζεται ως αρχιτέκτονας και πολεοδόμος στην Αθήνα.

Σκοπός

Μέσα από τις κατασκευές, τα παιδιά με την καθοδήγηση Ελλήνων αρχιτεκτόνων ειδικά εκπαιδευμένων στη Φινλανδία, εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Επίσης, ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα εργαστήρια του Arkki καλλιεργούν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, ώστε να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους, για να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους!

Περιγραφή σεμιναρίου

Στο εργαστήριο «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ» τα παιδιά επεξεργάζονται τον τρισδιάστατο όγκο ενός περιστρεφόμενου στερεού, πειραματίζονται και εξοικειώνονται με την ιδέα του πολυμορφικού, και συνεχώς μεταλλασσόμενου χώρου, καθώς αντιλαμβάνονται ότι η κάθε περιστροφή του στερεού, μεταφράζεται σε αλλαγή μορφής, φόρμας και τελικά χρήσης αυτού.

Στο εργαστήριο «ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΛΥΒΕΣ» τα παιδιά εισάγονται στους τρόπους δόμησης με ξύλα, με έμφαση στη Σκανδιναβική ξύλινη καλύβα.

Αντιλαμβάνονται έτσι την Αρχιτεκτονκή μέσα από μία διαπολιτισμική διάσταση, ενώ ταυτόχρονα – μέσα από τις συνδεσμολογίες που επιλέγουν- εξοικειώνονται με την έννοια της κατασκευασιμότητας και της στατικής.

Σημείωση :Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας. Ενδείκνυται τα παιδιά να φορούν άνετα ρούχα που πλένονται εύκολα.

 

Πληροφορίες συμμετοχής

Διεξαγωγή: 15 - 22 - 29/05/2021 & 5/06/2021
ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

Περισσότερες πληροφορίες: 210 52 30 130 (Φούντα Γεωργία)

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.