Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Κύκλος σεμιναρίων | Τεστ προσωπικότητας & η ερμηνεία τους

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Ζέτα Στυλιανοπούλου, Ψυχολόγος
Η Ζέτα Στυλιανοπούλου πήρε το βασικό της πτυχίο στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, στο Τμήμα Ψυχολογίας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών παίρνοντας πιστοποίηση στην Εγκληματολογική Ψυχολογία. Η αγάπη της για τις τέχνες την οδήγησε στην μετεκπαίδευση της στο Ελληνοβρετανικό Κολέγιο Αθηνών με τίτλο Ψυχοθεραπεία μέσω εικαστικών τεχνών. ‘Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων ενώ μέχρι σήμερα εκπαιδεύεται στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (ΕΠΙΨΥ), στην Γνωσιακή και Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία (CBT). Έχει προσφέρει εθελοντική εργασία για δυο έτη στο Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων (ΕΠΑΝΟΔΟΣ). Παράλληλα με το ιδιωτικό της γραφείο (Play with Art), έχει εργαστεί ως ψυχοθεραπεύτρια σε αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, εφαρμόζοντας τα ομαδικά προγράμματα Τέχνης και Έκφρασης που έχει δημιουργήσει η ίδια. =

Περιγραφή σεμιναρίου

Όπως κάθε άτομο είναι μοναδικό, το ίδιο συμβαίνει και με τα σχέδια του!

Ο τρόπος που σχεδιάζουμε αποτελεί πηγή άπειρων πληροφοριών, οι οποίες φανερώνουν πολλά για τον πραγματικό μας εαυτό. Στα σχέδια μας ασυνείδητα προβάλλουμε τα κύρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας πάνω στο χαρτί που έχουμε μπροστά μας. Μέσω της συμβολικής δημιουργίας εκφράζονται ασυνείδητες και συνειδητές επιθυμίες και προβληματισμοί. Η ερμηνεία ενός σχεδίου μπορεί να υποδεικνύει τις ανάγκες, τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τις συγκρούσεις, τις εμπειρίες και τον τρόπο σκέψης του ατόμου που το δημιούργησε.

Πολλές πλευρές της προσωπικότητας ενός ατόμου είναι ασυνείδητες και η κάθε προσπάθεια διερεύνησης της προσωπικότητας απαιτεί την παράκαμψη των μηχανισμών άμυνας και των αντιστάσεων του ατόμου. Σε αυτό βοηθάει ιδιαιτέρως η χρήση του σχεδίου ως εργαλείο αξιολόγησης.

Φυσικά δεν υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος που σχεδιάζουμε και ασφαλώς δεν απαιτεί οποιαδήποτε δεξιοτεχνία στο σχέδιο. Τα τεστ που περιλαμβάνονται στον σεμιναριακό αυτόν κύκλο έχουν να κάνουν με τις γενικότερες αντιλήψεις ενός ατόμου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας και αιτίες των συμπεριφορών μας με διασκεδαστικά σταθμισμένα κυρίως ψυχολογικά τεστ.

Συγκεκριμένα σε οχτώ δίωρες συναντήσεις θα εφαρμοστούν τα:
1. Ο Κύκλος του Ίττεν, Πλανήτες
2. Ο ήρωας μου
3. Σπίτι, Δέντρο, Άνθρωπος
4. Ανιχνεύοντας το εσωτερικό παιδί
5. Σχεδίασε το «τέρας»
6. Ζωγράφισε το όνομά σου
7. Το παράδοξο μονοπάτι μιας άλλης λογικής
8. Η ασπίδα μας.

Πληροφορίες συμμετοχής

Ημερομηνίες & ώρες διεξαγωγής
Δευτέρες Απριλίου & Μαΐου 18:00 - 20:00.

Παροχές:

  •  Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  •  Βεβαίωση παρακολούθησης.

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 4 άτομα!
Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

Κόστος Συμμετοχής

150€
Δυνατότητα 2 δόσεων:
• 75€ προκαταβολή για κατοχύρωση θέσης
• 75€ την ημέρα της πρώτης εισήγησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.