Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

Παραμύθι & κινητικό παιχνίδι: Ποια η σημασία τους;

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Εκπαίδευση

Εισηγητής

Βασιλική Μεράντζα, Λογοθεραπεύτρια, MSc Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Η Βασιλική Μεράντζα είναι πτυχιούχος Πανεπιστημίου Πατρών (Σ.Ε.Υ.Π.- λογοθεραπείας) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MSc Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Πανεπιστημίων Πατρών-Λευκωσίας).Επιπλέον, είναι θεραπεύτρια Πρώιμης Παρέμβασης (Portage), θεραπεύτρια Padovan Method και επιστημονικός Συνεργάτης Parenting Attachment. Ακόμα, στα πλαίσια συνεχούς κατάρτισης, έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικές εποπτείες, σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις, στις οποίες έχει πιστοποιηθεί και αφορούν στην ανάπτυξη της επικοινωνίας, στη γλωσσική ανάπτυξη μέσω του προφορικού και γραπτού λόγου, στην ειδική αγωγή – εκπαίδευση και στη μάθηση (π.χ. Portage, PECS - πρόγραμμα εναλλακτικής επικοινωνίας μέσω ανταλλαγής εικόνων, Γραφή Braille, Νοηματική γλώσσα, Padovan Method κ.α.). Τέλος, έχει συμμετάσχει σαν εισηγήτρια σε σχολές γονέων με θέματα σχετικά με την ειδική αγωγή και ως προσκεκλημένη σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Περιγραφή σεμιναρίου

Ο ρόλος τους στους τομείς ανάπτυξης και η χρήση τους ως εργαλείο με παραδείγματα δραστηριοτήτων.

Μια φορά κι έναν καιρό… ήταν ένας παραμυθάς… που με εργαλείο την φαντασία του, διηγούταν μια λαϊκή ευχάριστη ιστορία, ελκυστική ιδιαίτερα στα παιδιά, μεταφέροντας τους ακροατές στο παρελθόν, χωρίς να αναφέρεται ποτέ σε συγκεκριμένο χρόνο, αλλά συχνά ούτε και σε τόπο.

Ωστόσο, συγκεκριμένες και μάλιστα πολλές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του παραμυθιού τόσο σε διάφορους αναπτυξιακούς τομείς των παιδιών, όσο και στους ενήλικες.

Παρέα θα δούμε σε τι και πώς ακριβώς βοηθάει μικρούς αλλά και μεγάλους κατά κάποιον τρόπο, αλλά και πώς μπορούμε να «εκμεταλλευτούμε» το παραμύθι αλλά και το κινητικό παιχνίδι, ως εργαλεία για την ανάπτυξη των παιδιών σε διάφορους τομείς (π.χ. γνωστικό, γλωσσικό, κινητικό αλλά ακόμα και κοινωνικό & ψυχοσυναισθηματικό τομέα).

Και κάπως έτσι θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…

Πληροφορίες συμμετοχής

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι 4 άτομα!

Στο Katalinas Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:
• Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
• Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
• Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
• Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

Κόστος Συμμετοχής

40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.