Βρείτε Σεμινάρια
x

Σεμινάριο σε αίθουσα

Δημοσιογραφικά κείμενα: Από το σχεδιασμό στην επιμέλεια

Το σεμινάριο έχει λήξει! Δείτε όλα τα ενεργά σεμινάρια πατώντας εδώ.

Εισηγητής

Διονύσης Γούτσος
Αναπληρωτής καθηγητής Κειμενογλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Διονύσης Γούτσος είναι αναπληρωτής καθηγητής Κειμενογλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει επίσης στο Πανεπιστήμιο του Birmingham και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Γεωργία Φραγκάκη
Υποψήφια διδάκτορας Γλωσσολογίας Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Γεωργία Φραγκάκη είναι πτυχιούχος Φιλολογίας (Κατεύθυνση Γλωσσολογίας) του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει υποβάλει τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Ο αξιολογικός ρόλος του επιθέτου και η χρήση του ως δείκτη ιδεολογίας» στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.Η διατριβή αποτελεί την πρώτη εκτεταμένη έρευνα σε γραμματικές κατηγορίες της ελληνικής με τη χρήση ηλεκτρονικών σωμάτων κειμένων.

Περιγραφή σεμιναρίου

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και δόκιμους δημοσιογράφους και κειμενογράφους, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για το δημοσιογραφικό λόγο και θέλουν να βελτιώσουν τη γραπτή τους έκφραση. Έχει στόχο να διερευνήσει τις βασικές τεχνικές των δημοσιογραφικών κειμένων, ακολουθώντας όλα τα στάδια της δημιουργίας τους, και βασίζεται σε σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης των κειμένων, που χρησιμοποιούνται σε πρακτικές ασκήσεις.

1. Τι είναι τα δημοσιογραφικά κείμενα
2. Αξιοποιώντας τις πηγές
3. Το λεξιλόγιο του δημοσιογραφικού λόγου
4. Οργανώνοντας το κείμενο
5. Διόρθωση και επιμέλεια

Το Σεμινάριο προσφέρεται και μέσω τηλεδιάσκεψης [teleconference] από το χώρο σας - Επικοινωνείστε μαζί μας για το κόστος και τον τρόπο παρακολούθησης.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.