Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

MINDFULNESS – ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤOΤΗΤΑ

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
Katalinas Life Events
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Ψυχολογία

Εισηγητής

Αλεξάνδρα Κολέσνικ,
Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία.
Η Αλεξάνδρα Κολέσνικ είναι ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική και Κοινοτική Ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology, University of East London), με κατευθύνσεις στην Οικογενειακή-Συστημική Θεραπεία, Γνωστική Θεραπεία και Θεραπεία Σχημάτων. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος μετεκπαίδευσης στην Κλινική Ύπνωση με εξειδίκευση στην Βιοθυμική Ψυχοθεραπεία (Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής/ General Hypnotherapy Standards Council).

Περιγραφή σεμιναρίου

The little things? The little moments? They aren’t little.
"Mindfulness is being present, without judgement, in every moment."
Jon Kabat-Zinn

Mindfulness ή αλλιώς ενσυνειδητότητα είναι ένας τρόπος ζωής, όπου εστιάζουμε στην επίγνωση (awareness), η οποία προκύπτει όταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε ένα αντικείμενο, μια κατάσταση ή μια χρονική στιγμή, με επιτρεπτική διάθεση, χωρίς να έχουμε την πρόθεση να το αλλάξουμε και χωρίς να ασκούμε κριτική. Πρόκειται για μια ενεργή διαδικασία, όπου η προσοχή επικεντρώνεται στην παρούσα στιγμή, επιτρέποντας μας έτσι να βιώνουμε την κάθε στιγμή σαν μια γεμάτη με νόημα εμπειρία.
Ζούμε σε μια επικριτική κοινωνία όπου συνεχώς κρίνουμε τον εαυτό μας, τους άλλους και συνεχώς κρινόμαστε. Κινούμαστε σε συνεχείς γρήγορους ρυθμούς και πολλές φορές βάζουμε τον εαυτό μας να δουλεύει στον «αυτόματο πιλότο». Αυτό φέρνει στην επιφάνεια διάφορα αρνητικά συναισθήματα, επηρεάζει τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας μας, με αποτέλεσμα να είμαστε συχνά δυσαρεστημένοι με τον εαυτό μας και την ζωή μας. Η προσκόλληση σε αρνητικές κρίσεις, απόψεις και εικασίες για το μέλλον μας στερεί τη δυνατότητα να αντλούμε ικανοποίηση από την καθημερινότητα μας και να απολαμβάνουμε τις όμορφες στιγμές στο παρόν. Ζώντας στο «αύριο» χάνουμε την ουσία του «σήμερα».
Παρ' όλα αυτά όλοι έχουμε έμφυτες δεξιότητες όπως η συγκέντρωση της προσοχής, η παρατήρηση με θετική διάθεση, η υπομονή κι η αποδοχή.

Η εξάσκηση στο Mindfulness περιλαμβάνει την εστίαση της προσοχής στις αισθήσεις του σώματος, τις σκέψεις, τα συναισθήματα ή το περιβάλλον και συμβάλλει στη νευροπλαστικότητα του εγκεφάλου ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις. Προσφέρει καλύτερη συγκέντρωση, καλύτερη διαχείριση συναισθημάτων, αποτελεσματική διαχείριση άγχους και μεγαλύτερη ενσυναίσθηση.

Στο σεμινάριο αυτό θα εκπαιδευτείτε στο τι είναι η ενσυνειδητότητα, στις τεχνικές της ενσυνειδητότητας και στο πως να τα αξιοποιήσετε όλα αυτά υπέρ σας για να έχετε μια ζωή γεμάτη ικανοποίηση και θετικά συναισθήματα.

Μαθαίνουμε να παρατηρούμε τις σκέψεις που κάνουμε όταν τις κάνουμε, όχι να μην κάνουμε σκέψεις.

Παροχές:

  • Ολιγομελείς ομάδες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ένα ζεστό και ομοιογενές κλίμα, το οποίο συνεισφέρει σε μία αποτελεσματική συνεργασία της ομάδας.
  • Στους συμμετέχοντες, μετά το πέρας του σεμιναρίου δίδεται πλούσιο υλικό σημειώσεων (Ολόκληρο το σεμινάριο) .
  • Βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες συμμετοχής

Αριθμός ατόμων: Στα πλαίσια της νέας πραγματικότητας που έχει δημιουργηθεί από τη νόσο COVID-19, ο μέγιστος αριθμός ατόμων στο σεμινάριο θα είναι τα 6 άτομα!

Στο Katalina Life Events θέλοντας να προστατεύσουμε το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους μας τηρούμε τα ακόλουθα:

  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο
  • Συμμόρφωση με τις ορθές πρακτικές ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής (απολύμανση χεριών & χρήση μάσκας στον χώρο).
  • Παρέχουμε αντισηπτικά διαλύματα & υλικά για το στέγνωμα των χεριών (χειροπετσέτες μιας χρήσης)
  • Ο χώρος μας απολυμαίνεται πριν και μετά την κάθε δράση.

Κόστος Συμμετοχής

40€

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.