Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

MP Pilates Mat Teacher Course ®

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
MP Balatsinos Fitness Courses
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Σαββάκη Δήμητρα, Καραγεωργίου Αλέξανδρος

Σε ποιους απευθύνεται

• Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
• Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
• Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών Fitness
• Φυσικοθεραπευτές
• Χορευτές
Και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την κίνηση.

Περιγραφή σεμιναρίου

Η πιο ολοκληρωμένη εκπαίδευση στη μέθοδο Pilates, μέσα από 2 επιμέρους στοχευμένες ενότητες, που θα σας δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθείτε με επιτυχία στις ανάγκες της αγοράς. Εξασφαλίστε τη γνώση που θα σας αποφέρει πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Ο εκπαιδευτικός αυτός κύκλος είναι αναγνωρισμένος από τον EuropeActive – European Health & Fitness Association (EHFA). Μετά την επιτυχή του ολοκλήρωση θα έχετε τη δυνατότητα καταχώρησης στο ευρωπαϊκό μητρώο επαγγελματιών της άσκησης EREPS ως Pilates Teachers EQF Level 4.
Το σεμινάριο αποτελείται από 2 μεγάλες ενότητες, την MP Pilates Mat Teacher Course ® και την MP Exercise & Common Musculoskeletal Disorders ®.

MP Pilates Mat Teacher Course ®
Γνωρίστε τη μέθοδο Pilates μέσα από ένα σεμινάριο που θα σας μυήσει στις αρχές και στη διδακτική της μεθόδου.
Το Pilates θεωρείται ένα πολύ βασικό εργαλείο και από τις πιο σημαντικές εκπαιδεύσεις για κάθε επαγγελματία της άσκησης αλλά και για όσους ασχολούνται ενεργά με το fitness. Αποκτώντας την πιστοποίηση Pilates Mat Teacher θα είστε σε θέση να διδάξετε ολοκληρωμένα μαθήματα pilates τόσο σε εξατομικευμένες όσο και σε ομαδικές προπονήσεις.

To MP Pilates Mat Τeacher Course ® είναι ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης της μεθόδου Pilates όπου οι μελλοντικοί instructors μαθαίνοντας τις βασικές αρχές και παραδοσιακές τεχνικές του Pilates εξελίσσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους με επιρροές από τις διεθνείς τάσεις του σύγχρονου Pilates καθώς και από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Ο τελικός σκοπός και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης, είναι οι Pilates Instructors να μπορούν να διδάξουν με επιτυχία τη μέθοδο του Pilates δημιουργώντας την προσωπική διδακτική τους προσέγγιση χωρίς να εγκλωβίζονται σε στερεότυπα. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η εξέλιξη. Η εκπαίδευση είναι αναγνωρισμένη από τον Europe Active και παρέχει πιστοποίηση EQF 4.

Στo σεμινάριο συμπεριλαμβάνονται και οι παρακάτω ενότητες:

• Ανατομία
• Βιοκινητική
• Ιστορική αναδρομή της μεθόδου
• Βασικές αρχές της μεθόδου
• Βασικές έννοιες της μεθόδου
• Φιλοσοφία της μεθόδου
• Διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία (έρευνες)
• Σύγχρονες διεθνείς τάσεις της μεθόδου
• Προασκήσεις για εκπαίδευση-κατανόηση των βασικών αρχών της μεθόδου
• Βασικό ασκησιολόγιο της μεθόδου
• Βασικό ασκησιολόγιο με παραλλαγές-τροποποιήσεις ανάλογα τις δυνατότητες και ανάγκες των αθλουμένων
• Ασκησιολόγιο με τη χρήση των πιο γνωστών props (magic ring, mini ball, fit ball, theraband, weight ball, foam roller)
• Προχωρημένο ασκησιολόγιο από το παραδοσιακό Pilates
• Συνδυαστικές ασκήσεις και πιο σύγχρονες εφαρμογές
• Δομή μαθήματος ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες
• Διδακτικές τεχνικές σε ατομικά μαθήματα
• Διδακτικές τεχνικές σε ομαδικά μαθήματα
• Επιπλέον πρακτική και διδακτική άσκηση

Τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση MP Pilates Mat Teacher®;
Πρόκειται για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκμάθησης Pilates όπου οι μελλοντικοί instructors μαθαίνοντας τις βασικές αρχές και παραδοσιακές τεχνικές του Pilates εξελίσσουν τις γνώσεις και τις τεχνικές τους με επιρροές από τις διεθνείς τάσεις του σύγχρονου Pilates καθώς και από τη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία.

Ο τελικός σκοπός και η φιλοσοφία της εκπαίδευσης είναι οι νέοι pilates instructors να μπορούν να διδάξουν με επιτυχία τη μέθοδο του Pilates δημιουργώντας την προσωπική διδακτική τους προσέγγιση χωρίς να εγκλωβίζονται σε στερεότυπα. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η εξέλιξη.

Oλοκληρώνοντας τον εκπαιδευτικό κύκλο MP Pilates Mat Teacher ® τι θα έχω αποκομίσει;
Θα έχετε αποκτήσει όλες τις απαραίτητες γνώσεις όσoν αφορά την ανατομία, τη φυσιολογία και τις αρχές της κίνησης έτσι ώστε να προσαρμόζετε και να τροποποιείτε το ασκησιολόγιο στις ανάγκες του κάθε αθλούμενου για να είναι αποτελεσματικοί αλλά κυρίως ασφαλείς. Πραγματικό όφελος υπάρχει μόνο όταν οι γνώσεις και οι τεχνικές του Pilates εφαρμόζονται στην καθημερινότητά μας.

MP Exercise & Common Musculoskeletal Disorders ®
Στο σεμινάριο θα αναλυθούν τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα όσον αφορά την αντιμετώπιση και πρόληψη των συνηθέστερων μυοσκελετικών παθήσεων μέσω της άσκησης με τη χρήση απλών βοηθημάτων τα οποία μπορούν να έχουν, τόσο οι personal trainers μαζί τους όσο και οι ίδιοι οι αθλούμενοι.

Το σεμινάριο θα χωριστεί σε 3 άξονες:

A. Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης και Αντιμετώπιση
Β. Παθήσεις Άνω Άκρων και Αντιμετώπιση
Γ. Παθήσεις Kάτω Άκρων και Αντιμετώπιση

Το σεμινάριο έχει στόχο να διδάξει τον σωστό τρόπο αντιμετώπισης συνηθισμένων μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών μέσω της άσκησης αλλά και την αποφυγή επιβλαβών κινήσεων-ασκήσεων που ενδέχεται να βλάψουν περισσότερο τον ασκούμενο.

Η άσκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και τραυματισμών και ο επαγγελματίας γυμναστής οφείλει να είναι σωστά ενημερωμένος και εκπαιδευμένος ώστε να αναλάβει με ασφάλεια έναν ασκούμενο από την ευαίσθητη αυτή ομάδα πληθυσμού.

Το pilates είναι η μέθοδος που συστήνεται από επαγγελματίες υγείας και άσκησης για ασκούμενους με μυοσκελετικά προβλήματα και τραυματισμούς. Μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάστασή τους με τρόπο ασφαλή και αποτελεσματικό.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Εξετάσεις
Οι συμμετέχοντες για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τον κύκλο Pilates Teacher καλούνται να:
– ολοκληρώσουν την παρακολούθηση των μαθημάτων όλων των ενοτήτων
– επιτύχουν στις γραπτές και πρακτικές εξετάσεις στο τέλος της ενότητας Pilates Mat Teacher
– παραδώσουν τις γραπτές εργασίες που τους ανατέθηκαν
– να συμπληρώσουν όλες τις ώρες πρακτικής εξάσκησης που ζητήθηκαν ανά ενότητα

Εκπαιδευτικό Υλικό
Τα εγχειρίδια των ενοτήτων παρέχονται σε έντυπη μορφή. Όπου αυτό είναι αναγκαίο παρέχεται επιπρόσθετο υλικό σε ηλεκτρονική μορφή.

Βεβαίωση Παρακολούθησης
Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν τη βεβαίωση ολοκλήρωσης του MP Pilates Teacher Course ® σε ηλεκτρονική μορφή και θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης στο ευρωπαϊκό μητρώο επαγγελματιών της άσκησης EREPS ως Pilates Teachers EQF Level 4.

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.