Βρείτε Σεμινάρια

Σεμινάριο σε αίθουσα

MP Personal Trainer Basic Course - CPT®

Διοργανωτής Σεμιναρίου:
MP Balatsinos Fitness Courses
Το σεμινάριο έχει λήξει! Αναζητήστε παρόμοια σεμινάρια στην κατηγορία Υγεία / Πρώτες Βοήθειες / Αθλητισμός

Εισηγητής

Βαβέτσης Γιώργος, Καραγεωργίου Αλέξανδρος, Μουρουγλάκης Αλέξανδρος, Τζιοβάρα Ευριδίκη, Καμήτσιος Μαργαρίτης, Σωτηράκης Χάρης, Δαφλίδης Νίκος, Ζαρίκος Χαρίδημος, Καραμπασιάδου Ζωή, Αγγελής Στέλιος, Pete Davies.

Σε ποιους απευθύνεται

- Φοιτητές ΣΕΦΑΑ
- Απόφοιτους ΣΕΦΑΑ
- Απόφοιτους ΙΕΚ
- Απόφοιτους Ιδιωτικών Σχολών FITNESS
- Και σε όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στο Fitness

Περιγραφή σεμιναρίου

Αποκτήστε την πιστοποίηση Personal Trainer της MP Balatsinos, με δυνατότητα online παρακολούθησης από όπου και αν βρίσκεστε.

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου Certified Personal Trainer σας δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσετε την εκπαίδευση σας και να αποκτήσετε την πιστοποίηση PGET+

Το σεμινάριο ακολουθεί τα παγκόσμια Standards εκπαίδευσης για τους Personal Trainers και επαγγελματίες του Fitness. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να καταχωρηθούν στο Ευρωπαϊκό Μητρώο Επαγγελματιών της Άσκησης EREPS.

O επιτυχημένος personal trainer διακρίνει το επίπεδο του ασκούμενου -αρχάριο ή προχωρημένο- και με βάση αυτό και μία σειρά άλλων παραμέτρων, τον βοηθάει να πετύχει τους στόχους του. Αν θέλετε να είστε ένας επιτυχημένος personal trainer, πέρα από τη διάθεση χρειάζεστε και την άρτια κατάρτιση.

Συμμετέχοντας στην εκπαίδευση MP Personal Trainer Basic Course ®, για να αποκτήσετε την πιστοποίηση Personal Trainer, θα διδαχθείτε όλα τα βασικά στοιχεία για να ανταπεξέλθετε στην προπόνηση των μελών ενός γυμναστηρίου ή fitness club, αλλά και στην εξατομικευμένη προπόνηση.

Η ομάδα των καθηγητών αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στο χώρο του fitness, της ιατρικής, της διατροφής και της διοίκησης χώρων άθλησης.

Θεματικές Ενότητες Εκπαίδευσης Personal Trainer

Basic Anatomy
Στην πρώτη ενότητα του σεμιναρίου παρουσιάζονται οι βασικές αρχές ανατομίας, καθώς και η κινησιολογία και φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Οι μύες, οι τένοντες, οι σύνδεσμοι και φυσικά τα οστά και οι αρθρώσεις είναι τα βασικά και απαραίτητα κεφάλαια της ύλης της ανατομίας. Επίσης, στο κεφάλαιο αυτό θα αναλυθούν οι τύποι της μυϊκής συστολής, τα επίπεδα του ανθρώπινου σώματος και άλλες απαραίτητες ενότητες που πρέπει να γνωρίζει ένας επαγγελματίας της άσκησης.

Cοaching & Exercise Physiology
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται οι φυσιολογικές μεταβολές του οργανισμού κατά την επίδραση της άσκησης, αφού πρώτα κατανοήσετε τη φυσιολογία του ανθρώπινου σώματος. Η εργοφυσιολογία είναι το απαραίτητο κεφάλαιο για να αναλύσουμε και να κατανοήσουμε τον μηχανισμό του ανθρώπινου οργανισμού κατά τη διάρκεια της άσκησης, με στόχο τη βελτίωση της απόδοση των αθλούμενων. Ενεργειακά συστήματα, αναερόβιο κατώφλι και σύνδρομο υπερπροπόνησης είναι τα κεφάλαια που αναλύονται εις βάθος στην ενότητα του Coaching & Exercise Physiology.

Programming & Exercise
Στην ενότητα της προπονητικής αναλύεται διεξοδικά ο σχεδιασμός της προπόνησης για πολλούς τύπους ασκούμενων. Μερικά από τα κεφάλαια που αναλύονται στο μάθημα αυτό είναι:
• Η έννοια της προσαρμογής
• Στοιχεία επιβάρυνσης προπόνησης
• Προθέρμανση
• Προγράμματα προσαρμογής, δύναμης, αντοχής, υπερτροφίας, αντοχής στη δύναμη
• Μέθοδοι προπόνησης

Basic Exercise & Personal Assessment
Στην ενότητα αυτή διδάσκεται μεγάλη ποικιλία ασκήσεων με ελεύθερα βάρη και συμβατικά μηχανήματα καθώς και μέθοδοι αξιολόγησης των ασκούμενων σας. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στους πιο σύγχρονους χώρους γυμναστηρίων με όλα τα μηχανήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο χώρο του fitness και θα διδαχθείτε πώς να τοποθετείτε αλλά και πώς να καθοδηγείτε έναν ασκούμενο σε κάθε μηχάνημα ξεχωριστά.

Stretching and Μobility
Σε αυτό το κεφάλαιο θα παρουσιαστεί η τεχνική των διατάσεων και η πρακτική τους εφαρμογή στον ασκούμενο. Θα δείτε όλες τις κατηγορίες διατάσεων αλλά και τους τρόπους εκτέλεσής τους για να βελτιώσετε την ευλυγισία και την κινητικότητα αλλά και να μειώσετε τις πιθανότητες τραυματισμού ενός ασκούμενου.

Ο ρόλος του Personal Trainer
Η διαχείριση των πελατών ενός γυμναστηρίου είναι από τα πιο βασικά εργαλεία για να προοδεύσετε σε ένα γυμναστήριο. Από το τρόπο που υποδεχόμαστε τους νέους πελάτες, την καταγραφή του ιστορικού υγείας μέχρι και την αποφυγή συχνών λαθών, είναι οι σημαντικές στιγμές που θα κάνουμε τον πελάτη του γυμναστηρίου να νιώσει άνετα και ευχάριστα. Επίσης, θα εκπαιδευτείτε στην αντιμετώπιση απρόβλεπτων καταστάσεων μέσα στους χώρους του γυμναστηρίου.

Functional Training
Αναλύεται όλη η φιλοσοφία για τη λειτουργική προπόνηση και διδάσκεται μεγάλη ποικιλία ασκησιολογίου με μπάρες, αλτήρες, τροχαλίες όπως και με το βάρος του σώματος. Αναλύονται βασικά θέματα όπως μυϊκές ανισορροπίες, σταθερότητα & κινητικότητα, αξιολόγηση ασκουμένου, στάση σώματος και άλλα πολλά. Σκοπός της ενότητας αυτής είναι να αναπτύξει την κριτική σκέψη του μαθητή και να μάθει να αξιολογεί την κάθε περίπτωση ενός ασκούμενου ξεχωριστά.

Sports & Nutrition
Στην ενότητα της διατροφής αναλύονται όλα τα βασικά συστατικά των τροφών και η σχέση τους με την άσκηση και την αθλητική επίδοση. Όλες οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από τη διατροφή αλλά και τα συμπληρώματα διατροφής θα αναλυθούν διεξοδικά, για να μπορείτε να αντιμετωπίσετε και τον πιο καχύποπτο πελάτη. Διατροφικές διαταραχές στον αθλητισμό αλλά και σύγχρονες δίαιτες, είναι ακόμα 2 σημαντικά κεφάλαια αυτού του μαθήματος.

Musculoskeletal Disorders & Exercise
Σε αυτή την ενότητα θα αναλυθούν τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα όσον αφορά την αντιμετώπιση και πρόληψη των συνηθέστερων μυοσκελετικών παθήσεων μέσω της άσκησης με τη χρήση απλών βοηθημάτων τα οποία μπορούν να έχουν, τόσο οι personal trainers μαζί τους όσο και οι ίδιοι οι αθλούμενοι.

Senior Fitness
Θα αναλυθούν οι φυσιολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά την γήρανση και ο ρόλος της άσκησης στην τρίτη ηλικία.

Πληροφορίες συμμετοχής

 Ο κάθε συμμετέχοντας με την εγγραφή του αποκτά προσωπικό λογαριασμό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Ε-Studies της MP Balatsinos, μέσα από την οποία έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου ανά ενότητα καθώς και στα quiz όλων των ενοτήτων.

Μετά την επιτυχή έκβαση των εξετάσεων παρέχεται στον σπουδαστή η βεβαίωση ολοκλήρωσης σε ηλεκτρονικό αρχείο pdf.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και online μέσω της πλατφόρμας Go To Meeting.

Εξετάσεις
Η αξιολόγηση χωρίζεται σε 3 στάδια:

Στάδιο 1 – Θεωρητική αξιολόγηση (βαρύτητα 50%)
Το quiz θεωρητικής αξιολόγησης αποτελείται από ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που καλύπτουν όλη τη διδαχθείσα ύλη. Οι συμμετέχοντες αξιολογούνται με επιλεγμένες ερωτήσεις από κάθε κατηγορία μαθημάτων από το λογισμικό μας.

Στάδιο 2 – Case Study (βαρύτητα 20%)
Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν εις πέρας εργασία που αφορά τον σχεδιασμό προγράμματος άσκησης για συγκεκριμένη περίπτωση ασκουμένου.

Στάδιο 3 – Προφορική αξιολόγηση (βαρύτητα 30%)
Πραγματοποιείται σε περιβάλλον γυμναστηρίου και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις και να εφαρμόσουν στην πράξη ασκησιόλογιο για υποτιθέμενες περιπτώσεις ασκουμένων.

Ώρα: 09:00
Διάρκεια: 3 μήνες, 200 διδακτικές ώρες

Κόστος Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής επικοινωνήστε με το φορέα εκπαίδευσης

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Τα στοιχεία σας αποστέλλονται απευθείας στην εταιρεία που διοργανώνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης.